Početna - IZDVOJENO - Novost iz Google-a – od sada Voice Search i na hrvatskom
Google Voice Search hrvatski

Novost iz Google-a – od sada Voice Search i na hrvatskom

Novost je da je od sada Google Voice Search usluga dostupna i na hrvatskom jeziku. U službenom priopćenju iz Google-a javili su da će ova aplikacija na hrvatskom jeziku biti dostupna tek za nekoliko tjedana, međutim, provjera zlata vrijedi, a mi smo provjerili i Voice Search na hrvatskom jeziku funkcionira već sada.
Osim hrvatskog jezika uvedeno je još nekoliko svjetskih jezika. Ovo je sigurno bio ogroman posao, budući da znamo da se u Lijepoj našoj na različitim lokacijama govori različito, no Google je posao obavio temeljito te je prešao Hrvatsku uzduž i poprijeko, snimio fraze i rečenice sa svim naglascima i oblicima riječi, tako da uistinu nije bitno živite li u Opatiji, Osijeku ili Splitu – Google Voice Search će vaš glas prepoznati.
Novi jezici dostupni su kroz Google Search za Android aplikaciju na uređajima s Android 2.2+ OS-om. Za one koji koriste uređaje iz Applea, iPhone ili iPad, dovoljno je preuzeti aplikaciju Google Search s iTunes Store. Jezik pretraživanja potrebno je ručno odabrati u postavkama aplikacije i glasovne naredbe pretraživanja na materinjem jeziku mogu početi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...