Početna - IZDVOJENO - Volonterska edukativno-ekološka akcija Čisto podzemlje Parka prirode Učka 

Volonterska edukativno-ekološka akcija Čisto podzemlje Parka prirode Učka 

Speleološki klub “Ozren Lukić” u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka, u subotu 21. svibnja organizira volontersku edukativno–ekološku akciju „Čisto podzemlje Parka prirode Učke“. Cilj akcije je sanacija divljih odlagališta otpada u speleološkim objektima na području Učke i Rašpora, te edukacija o posebnosti špilja i jama te problemima koji mogu nastati zbog zagađenja krškog podzemlja.

U novom Centru za posjetitelje Poklon speleolozi Damir Janton i Andrea Deklić održat će edukativna predavanja:

  • 10.00 – 10.30  “Upoznajmo svijet speleologije”
  • 10:45 – 11.30  “Inicijativa Čisto podzemlje” 

Povodom rođendana Parka i godine dana od otvorenja Centra posjetiteljima će biti omogućen ulaz i razgled Centra uz stručno vodstvo s 50% popusta na ulaznicu. Za predavanje i stručno vodstvo može se  prijaviti na stranicama Parka

Paralelno s predavanjem speleolozi će krenuti s ekološkom akcijom “SKOL čisti na Učki” gdje će se izvlačiti otpad iz dva speleološka objekta: Jama na Pricejku i prava istarska speleološka miljenica, Jama kod Rašpora.

Akcija se provodi u suradnji s Gradom Opatijom i Općinom Lanišće te uz veliku podršku speleologa iz cijele Hrvatske i Inicijative Čisto podzemlje.

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite voditeljima akcije e-mailom na vanja.bj17@gmail.comili nina13ic@yahoo.com  ili telefonski na 0955331517  (Vanja Banfić Jevtović) ili 0910716849 (Nina Trinajstić).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Veliko finale Petrove va Pojanah

Veliko finale Petrove va Pojanah! Predstava Casabianca ispunila je gledalište do posljednjeg mjesta. Nakon izuzetnog uspjeha, ova topla i duhovita ...