Početna - IZDVOJENO - VOLOSKO – SNIMA SE SERIJA NOVINE

VOLOSKO – SNIMA SE SERIJA NOVINE

Produkcijska kuća Drugi plan d.o.o. u Rijeci i okolici snima treću i završnu sezonu uspješne HTV-ove dramske TV serije „Novine“, u režiji Dalibora Matanića i prema scenariju Ivice Đikića.

Od 28. svibnja do 23. lipnja 2019. filmska će ekipa snimati na pedesetak lokacija na području Rijeke, Opatije, Kostrene, Kraljevice, Matulja, Jelenja i Čavli. U prethodne dvije sezone, također snimane na riječkom području, prikazane su mnoge poznate i nepoznate lokacije, prikazavši Rijeku iz novih, nepoznatih vizura. U trećoj i posljednjoj sezoni bit će korištene već etablirane lokacije, ali i mnoge koje još nikad nisu viđene na filmu.

“Nismo ni počeli snimanje, a već smo tužni što nam je ovo zadnja sezona snimanja serije “Novine” u Rijeci. Riječani su se pokazali kao izvrsni domaćini, a mi ćemo se i ove godine potruditi da budemo dobri gosti. Raduje nas što završnu sezonu, za razliku od prve dvije, snimamo u kasno proljeće jer će gledatelji u zemlji i svijetu moći vidjeti i osunčanu, ljetnu Rijeku,” izjavio nam je Miodrag Sila, producent serije.

Poznatoj glumačkoj ekipi koju predvode Branka Katić, Dragan Despot, Zdenko Jelčić i Aleksandar Cvjetković u ovoj se sezoni pridružuju neki novi članovi, a od riječkih glumaca u seriji sudjeluju Dražen Mikulić, Zdenko Botić, Livio Badurina i drugi. Ekipi će se na snimanju pridružiti i lokalni statisti.

U prvoj sezoni naglasak je bio na novinarstvu u dnevnom tisku, druga sezona pratila je zbivanja u visokoj politici, dok će u ovoj sezoni u fokusu biti sudstvo.

Završnu sezonu “Novine” HTV bi trebao emitirati 2020. godine, a nakon toga putem digitalne prikazivačke platforme “Netflix” serija bit će dostupna za gledanje u 198 zemalja svijeta.

Nakon Riječkih kadrova 28. svibnja planirano je snimanje na lokacijama u Voloskom (područje lučice i kafića Kontiki) te na prostoru Amerikanskih vrtova.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...