Početna - IZDVOJENO - Vozač BMW-a poginuo nakon izlijetanja s rotora na Rujevici!

Vozač BMW-a poginuo nakon izlijetanja s rotora na Rujevici!

Jedna je osoba izgubila život u prometnoj nesreći što se jučer dogodila na Rujevici kada je vozač automobilom BMW X1 izletio s rotora na izlazu sa zaobilaznice na Rujevici te se zabio u stijenu. Ozlijeđeni vozač prevezen je u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo.

Već je na prvi pogled, posebice po izgledu prednjeg dijela automobila nakon kobnog sraza, bilo jasno kako se radi o vrlo ozbiljnim, po život opasnim ozljedama.

Očevidom koji su obavili djelatnici riječke Prometne policije utvrđeno je kako se u trenutku nesreće BMW X1, riječkih registarskih oznaka, kretao iz smjera Viškova u smjeru centra grada.

Također, i kako vozač dolaskom na kružni tok Rujevica nije prilagodio brzinu kretanja. Upravo je zbog neprilagođene brzine došlo do zanošenja automobila kroz kružni tok te gubitka kontrole nad njime.

Na koncu je BMW udario u kameni usjek izvan desnog ruba kolnika. O koliko se žestokom udaru radilo zorno je svjedočio izgled prednjeg dijela automobila, a koji je u tolikoj mjeri uništen da se gledano s te strane uopće nije moglo razabrati o kojoj se marki vozila radi.

U daljnjem postupku zasigurno će se utvrditi kojom se točno brzinom kretao te, kao što je već uobičajeno kod teških prometnih nesreća, u kakvom je stanju sjeo za upravljač vozila.

Ubrzo nakon što se dogodila stravična nesreća uzbunjena je Hitna pomoć, policija, kao i riječki vatrogasci. Na mjesto nesreće su iz vatrogasne postaje Centar upućene dvije ekipe sa navalnim i tehničkim vozilom.

Vatrogasci, dolaskom na mjesto događaja, ipak nisu morali intervenirati jer vozač nije bio zarobljen u uništenom BMW-u već su ga djelatnici Hitne medicinske pomoći uspjeli izvući i krenuti što žurnije put KBC-a na Sušaku.

Uloženi su nadljudski napori kako bi se vozaču spasio život, no na koncu je podlegao teškim ozljedama. Promet je tom dionicom ceste bio u prekidu do 9.50 sati nakon čega se odvijao jednom prometnom trakom, a  u 11.52 sati je normaliziran.

Foto: Marin Aničić / Novi List

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Osjetno zahlađenje i snijeg

Iako su sve prognoze najavljivale zahlađenje u večernjim satima ono je stiglo nešto ranije. Snijeg i to prilično jako, pada ...