Početna - IZDVOJENO - Vozač teže ozlijeđen nakon izlijetanja s ceste na Gornjem Zametu

Vozač teže ozlijeđen nakon izlijetanja s ceste na Gornjem Zametu

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 30 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a jedna je osoba lakše ozlijeđena.

U prometnoj nesreći koja se dogodila noćas oko 2 sata na području Gornjeg Zameta u Rijeci teško je ozlijeđen 25-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti je izgubio kontrolu nad vozilom te izletio izvan ruba kolnika na zemljano-travnatu površinu, potom na izlazni trak  obližnje benzinske postaje te udario u betonski ogradni zid.

Tijekom navedenog razdoblja nekoliko vozača je zadržano u službenim prostorijama policije jer je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja te time ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Tako je 5. listopada oko 13.35 sati na području Vrbovskog 59-godišnji vozač upravljajući osobnim vozilom prešao na nogostup, udario u parkirano vozilo i rasvjetni stup te napustio mjesto događaja. Ubrzo je pronađen te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 2,75 g/kg. Zadržan je u policiji do prestanka djelovanja alkohola i doveden na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu većem od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od pet mjeseci.

Zadržan je i 44-godišnji vozač teretnog s priključnim vozilom, koji u noći 6. listopada na području Kostrene nije postupio po postavljenom prometnom znaku već je vozilom kojem je visina prelazila propisanu udario u nadvožnjak, prešao na zemljanu površinu, udario u metalnu ogradu i hidrant te s vozilom sletio ispod razine kolnika.  Spomenuti vozač odbio je provjeru alkoholiziranosti.

U jutarnjim satima 6. listopada na riječkom području zaustavljen je 30-godišnji vozač osobnog vozila kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,41 g/kg te je zadržan, kao i 27-godišnjak koji odbio provjeru alkoholiziranosti nakon što je u jutarnjim satima 8. listopada u Rabu osobnim vozilom udario i oštetio lanac na parkiralištu ispred hotela. Noćas je na području Crikvenice zaustavljen te zadržan u službenim prostorijama policije 30-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,58 g/kg.

Provjeru alkoholiziranosti odbio je i 63-godišnjak zatečen oko ponoći 7. listopada u Malom Lošinju, dok je upravljao osobnim vozilom. Sa sobom nije imao niti osobne isprave niti isprave vozila, a utvrđeno je kako mu je isteklo važenje vozačke dozvole.

Osim spomenutih, vozačica u dobi od 36 godina s koncentracijom alkohola od 2,71 g/kg u Krku je 6. listopada izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom. Ona je svojim vozilom udarila u drugo osobno vozilo, zaustavljeno na raskrižju ispred njenog.

Sinoć oko 22.35 sati na području Kastva 42-godišnja vozačica s koncentracijom alkohola od 1,16 g/kg, udarila je svojim vozilom u drugo vozilo parkirano uz rub kolnika.

Nadalje, tijekom vikenda s nedozvoljenom koncentracijom alkohola od 1,40 g/kg na području Cresa zatečen je 45-godišnji vozač mopeda kojem je isteklo važenje prometne dozvole, a sa sobom nije imao vozačku dozvolu. Bez ikakvih isprava u Malom Lošinju je zatečen 77-godišnjak koji je prošao na znak crvenog svjetla na semaforu,  dok su na crikveničkom području bez isprava zatečena dvojica vozača, od kojih je jednom izmjerena koncentracija alkohola od 1,05 g/kg, a kod drugog je pronađena manja količina kokaina.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te drugih zakona kojima su regulirani prekršaji koje su počinili (Zakon o osobnoj iskaznici, Zakon o suzbijanju zlouporaba droga i drugi).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...