Početna - IZDVOJENO - Crnoj kutiji istekla baterija, u potragu šalju podmornicu
foto: web

Crnoj kutiji istekla baterija, u potragu šalju podmornicu

Zapovjednik potrage Angus Houston rekao je kako će podmornica Bluefin-21 biti čim prije poslana u potragu za olupinom aviona na dnu Indijskog oceana. Vodi se borba s vremenom u pronalasku crne kutije, to jest snimača leta, a ekipe koje sudjeluju u potrazi zabrinute su jer novi signali nisu zabilježeni od 8. travnja pa se strahuje da su se ispraznile baterije.

Angus je rekao kako je vrijeme da se ide u potragu ispod vode s obzirom da signal nije zabilježen već šest dana. Ipak, upozorio je da podvodna potraga može potrajati te da naposljetku ne mora dati rezultati.

Bluefin-21 je gotovo pet metara dugo autonomno plovilo koje će potragu vršiti na prostoru na kojem su prošlog tjedna zabilježena četiri signala kakve inače šalju crne kutije.

Boeing 777 nestao je 8. ožujka nakon što je iz Kuala Lumpura poletio za Peking. Iako olupina nije pronađena na temelju satelitskih podataka zaključeno je da se avion srušio na jugu Indijskog oceana, što je kilometrima udaljeno od planirane rute.

Istraga je postavila nekoliko hipoteza: da je zrakoplov bio otet, da je riječ o sabotaži ili očajničkom samoubilačkom činu nekog od putnika ili članova posade.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...