Početna - IZDVOJENO - Wiener osiguranje i Crveni nosovi posjetili riječku bolnicu
Crveni nosovi_Rijeka

Wiener osiguranje i Crveni nosovi posjetili riječku bolnicu

Zaposlenici Wiener osiguranja i klaunovidoktori iz udruge CRVENI NOSOVI posjetili su dječji odjel KBC-a Rijeka, gdje su organizirali različite aktivnosti za najmlađe pacijente. Najviše smijeha i dobrog raspoloženja donijela je radionica cirkuskih vještina „Cirkus pacijentus“, a mališane je razveselila i radionica „Djeca djeci“ u kojoj su sudjelovala djeca zaposlenika Wiener osiguranja, koja su za svoje vršnjake izrađivala kolaže s toplim porukama podrške i željama za brzo ozdravljenje.

„Wiener osiguranje svake godine organizira društveno odgovorne projekte u sklopu kojih naši zaposlenici ulažu svoje vrijeme u razne humanitarne aktivnosti. Takvim aktivnostima želimo se zahvaliti gradovima i zajednicama u kojima djelujemo, a koji nam daju povjerenje. S obzirom na to da Wiener uspješno posluje u cijeloj Hrvatskoj, raduje nas što smo ove godine imali priliku posjetiti i organizirati ovako pozitivan projekt u Rijeci, kako bi se naše društveno odgovorne aktivnosti širile i izvan Zagreba“, rekla je Ksenija Brničević, voditeljica Službe za marketing i korporativne komunikacije.

Zaposlenici Wiener osiguranja često sudjeluju u različitim humanitarnim projektima, a prvi put su se udružili s klaunovimadoktorima koji kroz posjete bolnicama i projekte poput „Cirkus pacijentusa“ pomažu pacijentima da kroz smijeh i igru lakše prebrode teško razdoblje u kojem se nalaze.

„Iznenadilo nas je koliko su djeca zainteresirana za cirkuske vještine; žongliranje i razne mađioničarske trikove koje su dosta dobro savladala. Jako nas je obradovao njihov entuzijazam i želja za igrom pa čak i u bolnici“ rekao je Marko Kalac, klaundoktor Maestro Frak.

Entuzijazam je pokazala i Leona, jedna od djevojčica koja je sudjelovala u radionicama, kada je pitala hoće li se radionice izvoditi za djecu koja su također u bolnici: „Onda ću nastupati, da ih nasmijemo i razveselimo!”, rekla je Leona.

Za djecu u bolnicama Wiener osiguranje je organiziralo i prikupljanje igrački, slikovnica, dječje literature, dječjih filmova i crtića, društvenih igara i drugih potrebnih igrački. U svim aktivnostima ukupno je sudjelovalo više od 30 djece i roditelja volontera.

Prof.dr.sc. Goran Palčevski, pročelnik Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka, pohvalio je inicijativu: „U potpunosti podržavamo ovaj izniman projekt uz zahvalu organizatorima na velikom trudu. Kreativna energija koju umjetnici – klaunovidoktori unose u bolničke sobe itekako doprinosi ukupnom procesu liječenja najmlađih bolesnika“, rekao je.

Wiener osiguranje i CRVENI NOSOVI projekt su održali i u Zagrebu, Splitu i Osijeku. Osim što je Wiener osiguranje na taj način potaknulo zaposlenike da se i u privatno vrijeme uključe u volonterske aktivnosti u uredu CRVENIH NOSOVA u Zagrebu,  kompanija će u osam regionalnih centara i 19 poslovnica diljem Hrvatske organizirati i prodaju crvenih klaunovskih nosića, kako bi se prikupila sredstva za rad Udruge. Do kraja godine, zaposlenici Wienera će sudjelovati i u projektu pod nazivom „Pričam ti priču“ u sklopu kojeg će djeci, u suradnji s pedagoškom službom, pričati priče te ih obrađivati kroz kratke interaktivne radionice. Također, tijekom studenog i prosinca 2015. godine Wiener osiguranje je putem promotivnih aktivnosti poziva  i svoje klijente na suradnju s CRVENIM NOSOVIMA, pa je obavijest o mogućnosti donacije CRVENIM NOSOVIMA tiskana na poleđini čak 18.000 faktura Wienera.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...