Početna - GASTRO KUTAK - Wine EnoGASTRO Vip Event

Wine EnoGASTRO Vip Event

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca

„Rijeka” Wine EnoGASTRO Vip Evenata „potekla” iz Rijeke iz grada koji teče

U srijedu, 16. lipnja 2021. u  Rijeci na Botelu Marina održan je Wine EnoGASTRO Vip Event – prvi od 5 evanata koji nas očekuju ovoga lipnja pod organizacijom agencije RICERCE MERCATO. Okupili su se brojni ugostitelji, hoteljeri, vinari, sirari, ugostitelji, gastronomi i mnogi drugi.

Ispred samog ulaza u botel, gosti su imali priliku razgledati izložene Nissanova osobna vozila Auto kuće Lenac i Opel gospodarski program PSC Primorja, a tijekom samog eventa te ugodnih druženja i pauzi između radionica uživali su u kušanju proizvoda mnogobrojnih izlagača: Vina Prelac, Frajona, Kopjar, Krauthaker, Marčeta vina, Vinarije Kabola, Matić vina, Bodren, Vinarija Vivoda, Sosich wines, Ščurek vino, Vinarija Gospoja, Anđelini vina, Vinarija Iuris, Vinska kuća Pavlomir, Vinarija Ponos sa Pelješca, PP Orahovica, Alden bakalar, Blato 1902 sa Korčule, Camelot, Cromaris, Dukat Hrvatska President, Đanić rakije i likeri, Gastro tim, Jana, Maraska, Metro, PAR Gastro Akademija, Pelagos, PG Orehovec, Mini mljekara Veronika, PIK Vrbovec, Pršutana i stancija Buršić, Riba Dražin. Kvalitete svojih proizvoda pokazali su i Tiskara Sušak, Velesajam, te Scorpio ugo oprema.

Iznimno bogato ispunjen program sadržavao je radionice i predavanja poznatih govornika poput Mire Šemić, Damjana Miletića, Dragana Jovanovića, Jure Andrijaševića, Aleksandra Salevića, Manuele Maras i Miroslava Palinkaša, Zorana Lukića, Filipa Savića, To,mislava Razumovića, a Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, Bonton i kultura stola, Potencijal Graševine u visokoj gastronomiji, Novi trendovi u miksologiji, Sousvide kuhanje i vakumiranje moderne generacije samo su neke od tema o kojima su govorili.

Dodatnu vrijednost događaju svakako je dao Cooking show, pod vodstvom gastro chefa Dragana Jovanovića, a u kojem su sudjelovali i konoba Loznati sa specijalitetima Creske janjetine, konoba Ribica s Kantride, Aleksandar Salević iz restorana Conca Doro i Vinotel Gospoja sa specijalitetima  otoka Krka . Vrhunska Cooking atrakcija bio je humanitarne prirode.

Prikupljeno je 1250 kuna, a cjelokupni iznos zajedno s prikupljenim financijskim sredstvima na svim ostalim eventima biti će doniran Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslovačke županije za novu „Sobu čuda”.

Glavni cilj Međunarodna konferencije vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca jest promocija lokalnih proizvođača, edukacija, podizanje kvalitete usluge te međusobno povezivanje proizvođača/ ponuđača i ugostiteljsko-turističkog sektora. Ova želja za poboljšanjem i napretkom hrvatskog ugostiteljstva i turizma i njihove kvalitete nije prošla nezamijećeno niti od strane Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, TZ Kvarnera, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore Rijeka, koji su partneri eventa, dok su pokrovitelji projekta Ministarstva turizma i Ministarstvo poljoprivrede RH.

Posjećenost je bila vrlo dobra, no sve se odvijalo u skladu s epidemiološkim mjerama. Wine EnoGASTRO Vip Event time je na pravi način najavio otvaranje turističke sezone i oživljavanje cjelokupnog ugostiteljsko turističkog sektora!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...