Početna - NOVOSTI - World Cleanup Day

World Cleanup Day

Opatijci se uključuju u globalnu akciju World Cleanup Day 15.rujna

Uspješna kampanja Zelena čistka, koju za Hrvatsku koordinira opatijska Udruga Žmergo, ove je godine dijelom globalne kampanje World Cleanup Day koja će se diljem svijeta održati na isti dan – 15. rujna 2018. World Cleanup Day započinje u subotu, 15. rujna u 10 sati u Novom Zelandu, a s izlaskom Sunca u svakoj vremenskoj zoni volonteri će prenositi zeleni val u svojim zemljama. Akcija će obuhvatiti sve 24 vremenske zone i završiti 36 sati kasnije na Havajima.

Dvije opatijske akcije obuhvatit će čišćenje kopna i podmorja. „Zelenu“ akciju provest će volonteri različitih generacija iz redova Gradskog društva Crvenog križa Opatija, Savjeta mladih Grada Opatije te Kluba za športsku rekreaciju Gorovo, zajedničkom šetnjom po Carmen Sylva oboružani rukavicama i vrećicama za otpad. „Plava“ akcija održat će u ACI marini u Ičićima, u sklopu koje će ronioci opatijskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Javne vatrogasne postrojbe, uz kolege iz Kluba podvodnih djelatnosti INA Kostrena te uz pomoć volontera na kopnu, čistiti podmorje od otpada.

Cilj rujanske akcije je okupiti 5% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu zemlju od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu.Dosadašnjih šest akcija u sklopu zelene čistke okupilo je 307 058 volontera iz svih krajeva Lijepe naše.

Sljedeći primjer Opatijaca koji uvijek rado sudjeluju u eko akcijama, pozivamo sve građane Opatije i okolice da se priključe ovoj akciji ili pokrenu i organiziraju svoje akcije te tako postanu pozitivna promjena koju žele vidjeti. Sve informacije o akcijama čišćenja kao i prijave za sudjelovanje dostupne su na web stranici Zelene čistke http://www.zelena-cistka.org.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Uskoro asfaltiranje prve dionice ceste u Žegotima

Dogovoreno je da će se završni sloj asfalta duž cijele dionice staviti odjednom što znači da će cesta biti zatvorena ...