Početna - IZDVOJENO - Xtreme sport fest u Buzetu
foto: web

Xtreme sport fest u Buzetu

Enduro motocross klub Buzet, Auto klub Buzet Autosport i Biciklistički klub Buzet po prvi puta organiziraju zajedničku manifestaciju pod nazivom Xtreme sport fest koji će se održati od 10. do 25. svibnja 2014. godine.

Sve su međunarodne i ekstremne, zanimljive za gledatelje i dobro prihvaćene kod mlađe populacije te gostiju iz susjednih zemalja. Bazna lokacija manifestacije je Most u Buzetu, gdje će se održati i zabavni program.

Xtreme sport fest počinje 9. svibnja Enduro utrkom. Utrka se boduje za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Slovenije, Alpe Adria Kup i Kup Grada Buzeta. Staza je sastavljena od pedesetak kilometara šumskih putova začinjenih s prirodnim i zadanim preprekama, te dva specijalna brzinca na poligonima u Cunjskoj Vali i Griži.

Manifestacija se nastavlja već idućeg vikenda, 17. i 18. svibnja, utrkom Erste formula driver osmišljenoj po uzoru na talijanske autoslalome. Riječ je o automobilističkom događaju koji se po prvi puta organizira na hrvatskom prostoru. Utrka je tehnički slična autoslalomu, međutim vozači postižu znatno veće brzine pa je samim time gledateljima interesantnija.

Treći vikend je posvećen biciklistima i ljubiteljima prirode, od 23. do 25. svibnja biciklistički klub Buzet organizira utrku u biciklističkom spustu za Kup Hrvatske, Pokal Slovenije i UCI C2 utrku. Podloga staze mješavina je kamena, zemlje, lapora i vodenog korita, a zbog atraktivnosti izrađeno je i nekoliko skokova gdje natjecatelji skaču više metara u zrak.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...