Početna - IZDVOJENO - Za SHKM u Dubrovniku rekordan broj prijava
Foto: web

Za SHKM u Dubrovniku rekordan broj prijava

Ove godine Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) održati će se u Dubrovniku 26. i 27. travnja. Na susretu će sudjelovati, uz mlade Dubrovačke biskupije, preko 35.000 sudionika što će biti najveće okupljanje mladih u odnosu na prethodne susrete, koji se organiziraju od 1996. godine.

Većina biskupija prijavila je rekordni broj mladih, koji će sudjelovati na SHKM u Dubrovniku. Najveći broj prijava zaprimljen je iz Zagrebačke nadbiskupije 6525, Đakovačko-osječke nadbiskupije 3728, Splitsko-makarske nadbiskupije 3637, Požeške biskupije 1886, Zadarske nadbiskupije 1758, Sisačke biskupije 1039, Šibenske biskupije 1022, Riječke biskupije 1055, dok se iz Mostarske biskupije očekuje 3296 i Vrhbosanske nadbiskupije 1416 mladih. Ovaj susret značajan je i po tome što ima i međunarodni karakter, jer će na njemu sudjelovati i 524 mladih iz svijeta, a dolaze iz Austrije, Njemačke, Italije, Mađarske, Makedonije, Srbije (Vojvodine), Crne Gore, te Bosne i Hercegovine. Ističemo kako će na ovom susretu sudjelovati čak sto mladih iz Križevačke eparhije, što će u Hrvatskoj biti najveće okupljanje mladih grkokatolika do sada.

Pred velikim brojem dubrovačkih novinara okupljenih ispred dubrovačke katedrale biskup je zahvalio svim volonterima SHKM-a, a riječ je o preko 1600 mladih Dubrovačke biskupije, za sve što su učinili do sada i što će još učiniti. Također, zahvalio se i svim obiteljima koje su stavile na raspolaganje svoje domove za ovaj susret i pozvao ostale da se pridruže otvaranju svojih vrata zbog iznimno velike zainteresiranosti za ovaj susret.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...