Početna - IZDVOJENO - Za vikend 3. Volos, dječji festival
volos
web

Za vikend 3. Volos, dječji festival

Danas i u subotu 1.8. održava se novi program dječjeg festivala VOLOS u Volosku!

Po treći puta djeca, mladi i njihovi prijatelji imat će priliku uživati i zabaviti se uz veliki broj kreativnih i sportskih igara, dječjeg kazališta, uličnih zabavljača, filmskog, plesnog i gastro programa.
Festival VOLOS od velikog je značenja za našu malu sredinu jer je jedinstven u regiji tj. jedini kulturno-sportski festival koji je isključivo za djecu.

Iako je tek treći po redu, donosi obilje radosti i jedinstveno ozračje u Volosku. Ulice, trgovi i Mandrać postaju pozornice za glumce, kuhare, muzičare, ulične performere i razne druge zabavljače koji će nas očarati svojim umjetničkog izražavanja, vještinama i zadivljujućim gastro sposobnostima. Neposredna i simpatična komunikacija s djecom nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Održati će se i bogata tombola. Na sve strane će se širiti kreativna energija, a važan dio manifestacije su i djeca-sudionici, koji će moći iskušati sportsko-edukativnim igrama ili sudjelovati na radionicama kuhanja, sviranja ili glume.

Festival je zamišljen kao dvodnevna manifestacija koja na jednostavn i zanimljiv način popularizira kulturu, tradicionalne vrijednosti i zaštitu kulturne baštine Voloskog, istodobno povezujući javnost, mladost, umjetnost i medije, kroz zabavni segment, kazala je Žmak Kunić.

Većina događanja održat će se na lokciji Puntica, na samom početku obalnog šetališta Lungomare kraj vološćanskog mula, te na dječjem igralištu Brajdica.

Dječji festival VOLOS inicijativa je nekolicine zaljubljenika u umjetnost za djecu i članova udruge Srce za Volosko. Rad na festivalu je vizionarski i besplatan, s uloženo mnogo truda lolalne zajednice. Svojevrstan je nastavak održane prve kulturne večeri za djecu u ljetu 2013. i 2. dječji festival VOLOS u ljetu 2014.
Glavni inicijator i pokretač je nona Vera Bakarčić.
Festival inicira i potiče mnoge ideje u različitim oblicima umjetnosti za djecu i dječjeg stvaralaštva: dramskom, lutkarskom, glazbeno-scenskom, filmskom, literarnom i likovnom.
Multimedijalni karakter kulturne manifestacije ima zadaću pokazati izbor najboljeg u stvaralaštvu za djecu i od dječjeg stvaralaštva. Kulturološki i pedagoški cilj Festivala je obogačivanje estetskog odgoja djece i mladeži i razvijanje njihove kulturne osjetljivosti.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...