Početna - IZDVOJENO - Za vikend Matuljska kolajnica- prvi festival keramike
keramika
web

Za vikend Matuljska kolajnica- prvi festival keramike

Ovu subotu i nedjelju, 29. i 30. kolovoza održava se prvi festival keramike, Matuljska kolajnica. Organizator je Udruga Interinova, a pokrovitelj je Općina Matulji. Festival je oba dana otvoren od 9:00-21:00 sat.

Matuljska kolajnica održat će se na šetalištu Drage Gervaisa, izmešu škole, vrtića i dvorane.

Riječ je o velikom susretu  umjetnika keramičara iz zemlje i inozemstva. Udruga Interinova okuplja brojne umjetnike keramike s područja PGŽ, Hrvatske, Slovenije i Italije. U Matuljima će oko 50 umjetnika tijekom dva dana programa Festivala keramike pokazati najbolja djela i umjeće.

Programom je predviđen natjecateljski dio gdje će keramičari na licu mjesta u plinskim pećima paliti keramiku namijenjenu izložbi i žiriranju. Ovaj dio programa počinje u subotu poslijepodne, nakon obilaska mjesta u zaleđu Općine Matulji i upoznavanja sudionika manifestacije sa kulturnom, tradicijskom i turističkom ponudom. U nedjelju će se, pak, održati dvije zanimljive seminarske radionice.

Pred sam kraj događanja, u nedjelju u 18 sati, najavljeno je svečano otvorenje izložbe nastalih radova uz prigodni umjetnički program, a tada će se održati i proglašenje pobjednika natjecateljskog dijela i dodjela nagrada koje su, kako su istaknuli organizatori, zaista bogate zahvaljujući generalnom sponzoru, tvrtk BOSIO iz Zagreba koji je kao glavnu nagradu donirao ”plinsku peć” za raku-paljenje. Drugu nagradu – poklon u keramičarskom materijalu vrijedan 500 kuna – dodijeljuje tvrtka ISA, a trećeplasiranom će udruga Jarbola pokloniti paket boca autohtonog vina Jarbola.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...