Početna - IZDVOJENO - Za vikend Matuljska kolajnica- prvi festival keramike
keramika
web

Za vikend Matuljska kolajnica- prvi festival keramike

Ovu subotu i nedjelju, 29. i 30. kolovoza održava se prvi festival keramike, Matuljska kolajnica. Organizator je Udruga Interinova, a pokrovitelj je Općina Matulji. Festival je oba dana otvoren od 9:00-21:00 sat.

Matuljska kolajnica održat će se na šetalištu Drage Gervaisa, izmešu škole, vrtića i dvorane.

Riječ je o velikom susretu  umjetnika keramičara iz zemlje i inozemstva. Udruga Interinova okuplja brojne umjetnike keramike s područja PGŽ, Hrvatske, Slovenije i Italije. U Matuljima će oko 50 umjetnika tijekom dva dana programa Festivala keramike pokazati najbolja djela i umjeće.

Programom je predviđen natjecateljski dio gdje će keramičari na licu mjesta u plinskim pećima paliti keramiku namijenjenu izložbi i žiriranju. Ovaj dio programa počinje u subotu poslijepodne, nakon obilaska mjesta u zaleđu Općine Matulji i upoznavanja sudionika manifestacije sa kulturnom, tradicijskom i turističkom ponudom. U nedjelju će se, pak, održati dvije zanimljive seminarske radionice.

Pred sam kraj događanja, u nedjelju u 18 sati, najavljeno je svečano otvorenje izložbe nastalih radova uz prigodni umjetnički program, a tada će se održati i proglašenje pobjednika natjecateljskog dijela i dodjela nagrada koje su, kako su istaknuli organizatori, zaista bogate zahvaljujući generalnom sponzoru, tvrtk BOSIO iz Zagreba koji je kao glavnu nagradu donirao ”plinsku peć” za raku-paljenje. Drugu nagradu – poklon u keramičarskom materijalu vrijedan 500 kuna – dodijeljuje tvrtka ISA, a trećeplasiranom će udruga Jarbola pokloniti paket boca autohtonog vina Jarbola.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...