Početna - IZDVOJENO - Zabilježeno u prometu tijekom vikenda, na prometnicama PGŽ 30 prometnih nesreća
policija-rotirka
ilustracija

Zabilježeno u prometu tijekom vikenda, na prometnicama PGŽ 30 prometnih nesreća

Između, 28. i 31. listopada na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 30 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teško, a pet je osoba lakše ozlijeđeno.

Prometne nesreće u kojima su osobe teško ozlijeđene dogodile su se u Opatiji, 28. listopada oko 20.25 sati te tijekom 29. listopada na području Rijeke. U prometnoj nesreći u Opatiji teško je ozlijeđen 71-godišnji vozač VW golfa, koji je prešao na suprotnu stranu kolnika te se sudario s osobnim vozilom Nissan micra, kojim je upravljala 41-godišnja vozačica, koja je u ovoj nesreći lakše ozlijeđena.

U prometnim nesrećama u Rijeci ozlijeđeni su vozači mopeda i motocikla, i to 73-godišnji vozač mopeda Piaggio, koji je oko 14.55 sati prilikom zaustavljanja zajedno s mopedom pao na kolnik te 60-godišnji vozač motocikla Moto guzzi, koji je oko 18.15 sati prilikom skretanja u raskrižju na području Škurinja  pao s motociklom na kolnik. Utvrđeno je kako je motociklom upravljao pri koncentraciji alkohola od 0,73 g/kg.

U ovom razdoblju evidentirana su 372 prometna prekršaja, od kojih najviše ili 122 prekršaja prekoračenja brzine, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te jedan prekršaj nekorištenja zaštitne kacige.

Od prekoračenja brzine izdvajamo osobno vozilu marke BMW, ogulinskih registracijskih oznaka koje se 29. listopada u 12.55 sati kod vijadukta Zečeve Drage kretalo u smjeru Rijeke brzinom od 176 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 110 km/h.

Izdvajamo i 26-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je zaustavljen u Novom Vinodolskom 29. listopada oko 21.50 sati, zbog prekoračenja brzine u naseljenom mjestu za 20 do 30 km/h, a upravljao je osobnim vozilom marke Golf.

Vozači pod utjecajem alkohola zatečeni su u prometu na cestama na području Rijeke i okolnih mjesta te na području Opatije, Vrbovskog i otoka Krka. Od ovih vozača izdvajamo 43-godišnjeg vozača teretnog vozila Iveco daily,  dubrovačkih registracijskih oznaka koji je 30. listopada oko 00.50 sati zatečen na području Malinske, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,84 g/kg. Izdvajamo i  19-godišnjaka kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,68 g/kg, a zatečen je iste noći u Ulici Kalina na riječkom području dok je upravljao osobnim vozilom Alfa romeo. Iste noći zaustavljen je i 34-godišnji vozač VW golfa, koji u riječkoj Strossmayerovoj ulici nije stao na znak policije za zaustavljanje već je zaustavljen u Kumičićevoj ulici te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,15 g/kg.

Sudionici u prometu zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja prekršajno su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održana Bela Nedeja

Još jedna godina Bele Nedeje privukla je u Kastav mnogobrojne goste i sve one željne zabave i druženja, vrijeme nije ...