Početna - IZDVOJENO - Zabilježeno u prometu tijekom vikenda
policija-rotirka
ilustracija

Zabilježeno u prometu tijekom vikenda

Na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda zabilježeno je 467 prometnih prekršaja, od kojih je najviše ili 153 prekršaja bilo nepropisne brzinu kretanja vozila, zatim 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te dva prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Izdvajamo prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola od 2,39 g/kg izmjerena 50-godišnjem vozaču Opel astre. Spomenuti vozač zatečen je 30. travnja oko 21.20 sati na području Baške, gdje je vozeći preko pune crte nepropisno pretekao službeno policijsko vozilo te nastavio vožnju krivudajući cestom. Na znak policije za zaustavljanje ubrzao je vožnju te pokušao pobjeći u čemu nije uspio.

Po visini izmjerene koncentracije alkohola slijedi ga 23-godišnja vozačica koja je jučer oko 18.40 sati u dva navrata vozilom VW golf neovlašteno ušla u dvorište tvrtke na području Matulja te vozeći dvorištem oštetila parkirano službeno vozilo tvrtke. Vozačici je izmjerena koncentracija alkohola od 2,13 g/kg. Također, jučer oko 20 sati na području Bribira policija je zaustavila 67-godišnjaka koji je upravljao odjavljenim Land roverom, bez registracijskih oznaka i pri koncentraciji alkohola od 1,30 g/kg. U noći 1. svibnja na području čvora Kikovica policija je iz prometa isključila 38godišnjeg vozača osobnog vozila marke Citroen, kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 0,69 g/kg. Unatoč isključenju iz prometa ovaj vozač je ponovo zatečen u prometu na području Čavli, a sličan slučaj zabilježen je i 30. travnja oko 6.20 sati gdje je u riječkoj Ulici Luki iz prometa isključen 26-godišnji vozač Fiata, koji je unatoč vidnoj alkoholiziranosti odbio provjeru. Spomenuti vozač ponovo je oko 7.20 sati zatečen na području Podmurvica te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,12 g/kg nakon čega je zadržan u službenim prostorijama policije. Iste večeri, oko 21.30 sati na području Povila u nepropisnom pretjecanju zatečeno je osobno vozilo Fiat, kojim je pri koncentraciji alkohola od 1,42 g/kg upravljao 26godišnji vozač.

Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilima te time ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu, većina prethodno navedenih vozača, kao i 23-godišnja vozačica su zadržani u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te su prekršajno prijavljeni zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 67-godišnjak i zbog prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Osim prometnih prekršaja na prometnicama ove Policijske uprave proteklog vikenda su zabilježene i 34 prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže, a sedam je osoba lakše ozlijeđeno.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

EPK Susjedstvo Kastav inicijativom prema ministarstvima poziva: Sačuvajmo ugrožene jezike!

Na web platformi susjedstva Kastav predstavljena je, između ostalog, i inicijativa za očuvanjem svih dijalekata hrvatskog jezika, a sljedećeg će ...