Početna - IZDVOJENO - Zabilježeno u prometu: Za vikend 24 prometne nesreće
policija-rotirka
ilustracija

Zabilježeno u prometu: Za vikend 24 prometne nesreće

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 24 prometne nesreće u kojima su dvije osobe teško, a četiri su osobe lakše ozlijeđene.

Teško je ozlijeđen 42-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Prometna nesreća dogodila se 8. listopada oko 21.15 sati na području Bakarca kada je vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika te udario u stijenu. U ovoj prometnoj nesreći sudjelovalo je i osobno vozilo marke Ford, koje se kretalo u istom smjeru od Bakra prema Bakarcu, a koje je nailaskom na spomenutu nesreću udarilo u bočni dio Forda.

Isto tako, teško je ozlijeđen i 28-godišnji pješak, kojeg je 9. listopada oko 14.10 sati na pješačkom prijelazu u  Marohnićevoj ulici u Rijeci oborilo osobno vozilo Renault twingo, kojim je upravljao 74-godišnji vozač.

U ovom razdoblju evidentirano je 346 prometnih prekršaja, od kojih najviše, 121 prekršaj prekoračenja brzine, 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i jedan prekršaj nekorištenja zaštitne kacige.

Od prekoračenja brzine izdvajamo 44-godišnjeg vozača osobnog vozila VW touareg, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji se 8. listopada oko 12 sati kod vijadukta Zečeve Drage kretao u smjeru Rijeke brzinom od 189 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 110 km/h.

Kada je riječ o vožnji pod utjecajem alkohola, izdvajamo 36-godišnjaka, kojeg je policija zaustavila 8. listopada oko 23 sata u Vrbovskom, dok je upravljao VW passatom pri koncentraciji alkohola od 2,17 g/kg.

Nešto kasnije, oko 23.45 sati na području Delnica dogodila se prometna nesreća u kojoj je 23-godišnji vozač Fiat punta, izgubio kontrolu nad vozilom te udario u metalnu zaštitnu ogradu izvan ruba kolnika. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,39 g/kg.

Gotovo istovremeno, oko 23.50 sati na području Njivica 35-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,09 g/kg,  upravljao je Renaultom, krećući se uz rub kolnika te je vozilom udario kamen.

Svi sudionici u prometu zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja prekršajno su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...