Početna - IZDVOJENO - Zabilježeno u prometu
policija-rotirka
ilustracija

Zabilježeno u prometu

Tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je počinjenje ukupno 214 prekršaja u prometu. Tako je 61 prekršaj zabilježen u kategoriji prekoračenja brzine, 11 prekršaja u kategoriji vožnje u alkoholiziranom stanju, a sedam prekršaja evidentirano je u vožnji bez sigurnosnog pojasa.

Najveće prekoračenje brzine registrirano je jučer u 12 sati na autocesti Rijeka-Zagreb kod mjesta Zečeve Drage, gdje se osobno vozilo marke „BMW“, njemačkih registracijskih oznaka, kretalo brzinom od 190 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h.

Iz kategorije vožnje pod utjecajem alkohola izdvajamo 48-godišnjeg vozača osobnog vozila marke „Renault Kangoo“ kojega je policija zatekla sinoć, oko 20.40 sati u Dramlju, kako upravlja vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,42 g/kg. Uz spomenutog vozača, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,62 g/kg jučer je vozio i 48-godišnji vozač teretnog vozila u Krku, dok je na Cresu pak policija zatekla 23-godišnjeg vozača teretnog vozila marke „VW Caddy“ kako upravlja vozilom bez vozačke dozvole čije je važenje isteklo u kolovozu prošle godine. U vožnji bez vozačke dozvole sinoć je oko 22.45 sati u Crikvenici zatečen i 23-godišnji vozač  motocikla marke „Gilera“. Prilikom provjere utvrđeno je kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a vozio je motocikl kojemu je istekla registracija i osiguranje još 2014. godine. Svi počinitelji prekršaja prijavljeni su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Osim prekršaja, u prometu se dogodilo i devet prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. U cilju smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih osoba, kao i u cilju veće sigurnosti svih sudionika u prometu, pozivamo sve vozače na dosljednost u pridržavanju svih prometnih propisa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...