Početna - IZDVOJENO - Zagreb Film Festival doputovao u Rijeku
zff

Zagreb Film Festival doputovao u Rijeku

Posljednja četiri dana Zagreb Film Festivala, festivalskom se slavlju pridružila i Rijeka. Program ZFF putuje! u Art-kino donosi islandsku dramu «Ovnovi», dramu aktualne tematike «Mediterranea», mađarsku dramu «Saulov sin», «Mustang» nagrađen Srcem Sarajeva te tri programa hrvatskih igranih kratkometražnih filmova («Kockice»).

Od četvrtka, 19. do nedjelje, 22. studenoga u Art-kino stiže izbor iz programa ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala. Prvi dan programa donosi i prvi blok kratkometražnih filmova, među kojima i «Sanjala si da si sretna» Riječanke Ivane Škrabalo. Premijeri filma snimanog u Rijeci nazočit će, uz redateljicu, i producentica Tena Gojić, glumica Doroteja Nadrah te dio glumačke ekipe iz Rijeke. Nastavak programa «Kockice I» donosi «Piknik» Jura Pavlovića, «Belladonna» Dubravke Turić te «Fantastična» Ivana Sikavice.

U četvrtak, 19. studenoga u 20 sati Zagreb Film Festival i u Rijeci otvara islandska drama «Ovnovi» o dva brata koja se bave uzgojom ovaca. Iako braća žive na susjednim farmama, već 40 godina ne razgovaraju jedan s drugim. «Ovnovi» islandski kandidat za Oscara, toplo je filmsko ostvarenje koje uz dozu suptilnog, suhog humora bilježi duboko ukorijenjenu ruralnu kulturu koja je nerazmrsivo povezana s islandskim nacionalnim duhom. Sve to na pozadini fantastičnog sjevernjačkog krajolika.

Petak donosi ‘životinjske’ «Kockice» u kojem ćemo gledati film «Zvjerka» Daine O. Pusić, «Medo mali» Igora Jelinovića te «Igra malog tigra» Jasne Nanut.

«Mediterranea» će se naći na repertoaru u petak u 20 sati. Kako bi prehranio svoju obitelj, Ayiva napušta svoj dom u Burkini Faso te uz pomoć krijumčara s prijateljem Abasom kreće na težak put prema Europi. Slojevite glumačke izvedbe stapaju se s opservacijskim, gotovo dokumentarističkim pristupom snimanja u intenzivno emotivni prikaz danas posebno aktualnih društvenih previranja.

Posljednji program «Kockica» u subotu u 18 sati donosi «Nas dva» Andrije Mardešića, «Indoneziju» Darije Blažević, «Cvijeće» Judite Gamulin te «Minjonja njanjonja» Josipa Lukića.

Dobitnik Grand Prixa u Cannesu, «Saulov sin» majstorski je redateljski debi. Saul Ausländer mađarski je pripadnik Sonderkommanda, jedinice židovskih zatvorenika izoliranih od ostatka logora koji su zaduženi za odvođenje zatvorenika u plinske komore i paljenje leševa. Dok radi u jednom od krematorija, Saul nailazi na tijelo dječaka za kojeg postaje uvjeren da je njegov sin. Drama s elementima horora na repertoaru Art-kina je u subotu u 20 sati.

Posljednji film gostovanja Zagreb Film Festivala donosi dramu koja je osvojila Srce Sarajeva – «Mustang». Radnja je filma smještena u jedno malo tursko selo i u živote pet sestara. Vraćajući se iz škole, njihova nevina dječja igra uzrokuje skandal i velike posljedice… «Mustang» je francuski kandidat za nagradu Oscar.

ZFF putuje! – raspored programa

 

četvrtak, 19.11.2015.

18:00 KOCKICE I

 1. PIKNIK, režija Jure Pavlović, 13 min.
 2. BELLADONNA, režija Dubravka Turić, 18 min.
 3. FANTASTIČNA, režija Ivan Sikavica, 21 min.
 4. SANJALA SI DA SI SRETNA, režija Ivana Škrabalo, 22 min.

20:00 OVNOVI (Hrútar), režija: Grímur Hákonarson, Island / Danska, 2015., 93 min. – drama

 

petak, 20.11.2015.

18:00 KOCKICE II

 1. ZVJERKA, režija Daina O. Pusić, 21 min.
 2. MEDO MALI, režija Igor Jelinović, 20 min.
 3. IGRA MALOG TIGRA, režija Jasna Nanut, 25 min.

20:00 MEDITERRANEA, režija: Jonas Carpignano, Italija / Francuska / SAD / Njemačka / Katar, 2015., 107 min. – drama

 

subota, 21.11.2015.

18:00 KOCKICE III

 1. NAS DVA, režija Andrija Mardešić, 27 min.
 2. INDONEZIJA, režija Daria Blažević, 25 min.
 3. CVIJEĆE, režija Judita Gamulin, 19 min.
 4. Minjonja njanjonja, režija Josip Lukić, 11 min.

20:00 SAULOV SIN (Saul fia), režija: László Nemes, Mađarska, 2015., 107 min.

 

nedjelja, 22.11.2015.

20:00 MUSTANG, režija: Deniz Gamze Ergüven, Francuska / Njemačka / Turska / Katar, 2015., 97 min.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...