Početna - IZDVOJENO - Zagrepčani i Istrijani najplaćeniji u Hrvatskoj

Zagrepčani i Istrijani najplaćeniji u Hrvatskoj

Prema rezultatima servisa MojaPlaća.hr u prvom kvartalu 2014. godine prosječna mjesečna neto plaća za sve pozicije u Hrvatskoj iznosila je 5.346,00 kuna, što je lagani pad u usporedbi s posljednjim kvartalom u 2013. godine kada je iznosila 5.382,00 kune.

Muškarci imaju u prosjeku osam posto veću plaću od žena, a osobe sa završenim fakultetom imaju pedeset i dva posto višu plaću u odnosu na osobe sa srednjoškolskim obrazovanjem. Najvišu plaću imaju ispitanici s poslijediplomskim obrazovanjem, čak 66 posto više od prosjeka. Plaće u tvrtkama u državnom vlasništvu tri posto su više od prosjeka.

Najniže plaće zabilježenu su u Brodsko-posavskoj županiji, Virovitičko-podravskoj te Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, čak devetnaest posto ispod prosjeka. Sukladno očekivanjima, najviše plaće su zabilježene u Gradu Zagrebu i to četrnaest posto iznad prosjeka, nakon Grada Zagreba slijedi Istarska županija. Najmanje prosječne plaće imaju radnici u tekstilnoj i kožnoj industriji te radnici u pomoćnim zanimanjima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...