Početna - IZDVOJENO - Zajednički projekt Crvenog križa Opatija i Općine Viškovo

Zajednički projekt Crvenog križa Opatija i Općine Viškovo

“Dostojanstvena starost u vlastitom domu – socijalne usluge Urbane aglomeracije Rijeka“ naziv je projekta kojeg je nositelj Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, a partner Općina Viškovo. Ukupna je vrijednost projekta 1.987.142,26 kuna i u cijelosti se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda te će trajati dvije godine.
Cilj je projekta ublažiti problem nedostatka kvalitetnih izvaninstitucionalnih socijalnih usluga jer će se osobama starijim od 65 godina i osobama s invaliditetom na području Grada Opatije i Općine Viškovo omogućiti potrebna skrb i njega u vlastitom domu, što će im dati dostojanstveniju svakodnevicu i smanjiti potrebu za institucionalnom skrbi.
Kroz projekt će biti zaposleno 5 gerontodomaćica, tri u Opatiji i dvije na Viškovu. Riječ je o teže zapošljivim ženama, starijim od 50 godina. Gerontodomaćice će korisnicima pomagati u uređenju prostora, nabavci namirnica, svakodnevnim potrebama, održavanju higijene i slično, a vrlo je važna i komponenta socijalizacije starijih i osamljenih ljudi kroz razgovor s gerontodomaćicom. Jedna gerontodomaćica skrbit će o desetak korisnika.
Na području Općine Viškovo kroz projekt će biti nabavljena medicinska oprema i pomagala koja će korisnicima biti dostupna kroz posudionicu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Obilazak odlagališta neopasnog otpada Osojnica

Odrađena još jedna tura obilaska odlagališta neopasnog otpada Osojnica u sklopu dana otvorenih vrata koje je organizirano s Ministarstvom regionalnog ...