Početna - IZDVOJENO - Zanimljiva predavanja u tjednu intelektualnog vlasništva
Tjedan intelekt
foto: Grad Opatija

Zanimljiva predavanja u tjednu intelektualnog vlasništva

Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke povodom obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva (26. travanj) treću godinu zaredom organizira Tjedan intelektualnog vlasništva od 25. do 29. travnja 2016. godine.

Program Tjedna intelektualnog vlasništva najavili su Petra Karanikić, voditeljica Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci i Andrija Vitezić, pročelnik Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke.
Ovim događajem želi se potaknuti i podići svijest o važnosti zaštite intelektualnog vlasništva kako bi se sačuvala znanja i vrijednosti pojedinaca, poduzeća i društva u cjelini, objasnio je pročelnik Vitezić, pozvavši pritom mlade istraživače i poduzetnike da se u što većem broju uključe u edukativna predavanja Tjedna intelektualnog vlasništva.

Poseban gost na otvorenju Tjedna, u ponedjeljak 25. travnja u 12 sati u Znanstveno – tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci, bit će Tonino Picula, zastupnik Republike Hrvatske u Europskom Parlamentu. Picula će govoriti o važnosti zaštite autohtonih proizvoda na europskoj razini s naglaskom na zaštitu hrvatskih autohtonih proizvoda.

Na otvaranju će se također saznati kako Sveučilište u Rijeci pruža institucionalnu podršku razvoju inovacija u znanstvenoj zajednici te na koji način Grad Rijeka kroz aktivnosti Odjela za poduzetništvo potiče razvoj inovativnih i poduzetničkih aktivnosti u privatnom sektoru i lokalnoj zajednici.

U navedenom tjednu na različitim lokacijama održat će se niz kratkih predavanja na temu poticanja stvaranja inovacija i važnosti zaštite intelektualnog vlasništva koje će biti besplatne za sudionike i na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani.

Tako će se u ponedjeljak 25. travnja, održat tri predavanja: Institucionalna podrška razvoja inovacija na Sveučilištu u Rijeci,Poticanje inovativnosti i poduzetničkih aktivnosti,Zaštita autohtonih proizvoda na europskoj razini, s početkom u 12.15 sati uZnanstveno – tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci.

U utorak, 26. travnja, također u Znanstveno – tehnologijskom parku, održat će se predavanje o zaštititi svog proizvod ili uslugu. U srijedu u 10 sati moć će se u Znanstveno – tehnologijskom parku saznati kako zaraditi na svojoj inovaciji, a isto predavanje u Startup inkubatoru Rijeka održat će se i u četvrtak, 28. travnja u 17 sati.

U petak, 29. travnja, predavanja se sele na Tehnički fakultet u Rijeci, a održavaju se u okviru ADRIATinn projekta na temu kako zaštititi svoj proizvod ili uslugu.

Kao dodatak Tjednu intelektualnog vlasništva, u četvrtak 5. svibnja održat će se gostujuće predavanje predstavnika Sveučilišta Hebrew iz Jeruzalema, u okviru PACINNO projekta na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...