Početna - TOP1 - Započela RetrOpatija

Započela RetrOpatija

Zabava posvećena modi, glazbi i životnom stilu „zlatnih dekada“ dvadesetog stoljeća krenula je u subotu, 22. lipnja uz program koji se odvijao ispred „Šporera“, na Slatini, ali i u brojnim hotelima, ugostiteljskim objektima i trgovinama koji se ponudom i uređenjem uklopaju u jedinstvenu atmosferu RetrOpatije

RetrOpatija je glazbeni vremeplov u kojem se spajaju lepršavi swing, razigrani rockabilly, čvrsti rokerski rifovi, neobuzdane jazz improvizacije i električni ritmovi diska stvarajući vrhunsku zabavu posvećenu ključnim dekadama i glazbenim stilovima prošlog stoljeća.

Ovaj retro festival okuplja vrhunske domaće i strane glazbenike, pin-up djevojke, plesače, žonglere i ulične svirače, šminkere i frizere, stare Vespe i Tomosove modele, „fićeke“ i oldtimere. Zaplešite na uzavrelom „partyju stoljeća“ ispod najveće disco kugle s desecima tisuća posjetitelja.

Opatija – Koledžice ili „marte“, trapezice ili otkačene ljetne haljine hipnotičkih uzoraka, minival ili tek cvjetić u slobodnoj kosi, fudbalerke ili nesputane „rockerske grive“, lenonice ili „policajke“, The Doors ili The Beatles, dance ili blues… Izbora omiljenih sjećanja na najljepše trenutke dvadesetog stoljeća je mnogo, a svaki je ispravan uz RetrOpatiju, omiljenu ljetnu manifestaciju koja privlači desetke tisuća zaljubljenika u modu, glazbu i životni stil „zlatnih dekada“ svjetske kulture, čije novo izdanje kreće već ovog vikenda.

Opatijski „party stoljeća“ ponovo će pretvoriti čitav grad u vremeplov čiji će ključni dijelovi biti lokali, trgovine i restorani ponudom i uređenjem prilagođeni svingerskim dvadesetima, rockerskim pedesetima i šezdesetima ili ludim sedamdesetima, stotine plesača i oldtimera na ulicama i vrhunski glazbeni program koji će okupiti više od pedeset bendova i potrajati rekordnih osam dana!

Program RetrOpatije započo je u subotu, 22. lipnja ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, a potrajati će sve do kasnih jutarnjih sati naredne subote, 29. lipnja kada će osmodnevni tulum kulminirati zabavom na glavnoj ulici zatvorenoj za promet i velikim disco-partyjem na Ljetnoj pozornici.

Uvod u čitavu manifestaciju dao je u 18 sati DJ Super Saiyan disco, funk i soul ritmovima, a od 21 sat SuperCover Band odjenuo je odijela, šešire i sunčane naočale „Blues Brothersa“ te park ispred „Šporera“ ispunio nezaboravnim hitovima iz vremena tog kultnog filma. Izvrsnu glazbenu ponudu pratila je i ponuda pića i koktela, kao i retro-uređenje parka koji će tijekom narednih tjedan dana biti jedan od centralnih punktova RetrOpatije. Glazbom će odzvanjati i brojne druge pozornice diljem Opatije – tako je na Hrvatskoj ulici slavnih na Slatini u 20 sati zasvirao Pachamama Street Connection, u restoranu Ostaria da Ugo od 19.30 sati The Answer, a u restoranu Sv. Jakov grupa 14 strings. Posjetitelje hotela Bristol na terasi je zabavljao Dominik Heštera u akustičnom izdanju, u hotelu Ambasador od 20.30 sati krenula je jazz večer uz Lemon3 Duo, a ljubitelji „ča-vala“ uživali su uz veliko finale Melodija Istre i Kvarnera koje je u 21 sat započelo na Ljetnoj pozornici.

U nedjelju 23. lipnja, na pozornici pred Šporerom „ukazat“ će se „Kralj guštera“ Jim Morrison kroz stihove i glazbu jednog od najpopularnijih i najutjecajnijih bendova 20. stoljeća, koje će izvesti The Doors Tribute Band s početkom u 21 sat.

Prije toga, u 18 sati posjetitelje će na razdoblje u kojem su Morrison i kolege vladali rockerskom scenom podsjetiti DJ Super Saiyan i „60s&70s Rock Night“. Žensku snagu rocka nešto dalje, na Slatini, predstavit će The Blondes od 20 sati, u hotelu Ambasador zasvirat će By the Way Band, u Ostariji da Ugo Goran Tomić trio, u hotelu 4 opatijska cvijeta Passion Play, a Dominik Heštera nastupit će u hotelu Astoria.

Nešto mirniji početak tjedna, uz uživanje u vokalnim i instrumentalnim bravurama, pružit će u ponedjeljak Klapa Baladur i Vedran Ružić Quartet. U sklopu programa „Opatijski vremeplov“, zbivanja će krenuti već u 9 sati kostimiranom vođenom turom sa startom ispod hotela Milenij, u kojoj će ulogu vodiča preuzeti jedna od šest poznatih persona iz bogate povijesti grada. Glazbenu večer ispred Šporera će u 18 sati otvoriti DJ Alex Ivanov, vokalisti će s repertoarom klasičnih klapskih pjesama početi u 20 sati, a „mačak z Voloskega“ od 21 sat usmjerit će opatijsku retro-priču u jazz vode. Program će se i te večeri odvijati na Slatini gdje će od 20 sati najvažnije trenutke novog vala predstaviti grupa Obrazovni program, ali i opatijskim hotelima. Izvrsni provod ljubiteljima rocka u hotelu Ambasador pružit će The Blondes u akustičnoj varijanti, u Ostariji da Ugo veliku američku pjesmaricu predstavit će Katarina Jurić, a u hotelu Kvarner jazz standarde izvest će Mystic Rose Ensamble.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Nakon Denija Srdoča, novi chef “Draga di Lovrana” je Zdravko Tomšić

“Točno je, sve smo definirali i efektivno počinjem raditi za dva tjedna,” rekao nam je u subotu oko podne chef ...