Početna - IZDVOJENO - Započeo Opatija Advent
Photo by Petar Kurschner

Započeo Opatija Advent

Svečanim paljenjem lampica na velikom božićnom drvcu započeo Advent u Opatiji

Opatija je odjenula romantično blagdansko ruho i zakoračila u najljepše doba godine. Bogat adventski program ovog će vikenda donijeti zabavu bez prestanka – od jutarnjih gastronomskih događanja na „mrkatu“ preko cjelodnevne animacije i glazbenih nastupa kod „Šporera“ te klizališta na Ljetnoj pozornici do noćnog tuluma u klubu Gervais.

Svečanim paljenjem lampica na velikom božićnom drvcu na gradskoj tržnici započeo je Advent u Opatiji. Romantičnu atmosferu Najljepšeg Adventa uz more uljepšale su blagdanske pjesme u izvođenju Zbora Kluba 60+ te nastupi Opatijskih mažoretkinja, Dječjeg zbora opatijske osnovne škole i Dječje plesne skupine Gym Dance. Pod svjetlima centralne gradske božićne jelke velik broj posjetitelja uživao je i u nastupu Klape Iskon, jedne od najpopularnijih domaćih klapa.

Lampice na božićnom drvcu sinoć je upalio gradonačelnik Ivo Dujmić naglasivši pritom kako je vrijeme adventa vrijeme mira, druženja i lijepih želja te pozvao sugrađanke i sugrađane, kao i sve goste Opatije, da uživaju u čarobnoj blagdanskoj Opatiji.

Adventski program započeo je i kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, koji će tijekom sljedećih mjesec i pol dana – uz „mrkat“ i Ljetnu pozornicu – biti centar događanja u Opatiji. Atraktivno uređeni paviljon pretvoren je u Kućicu orašara i vilenjaka koja je već postala omiljeno zabavište mališana koje tijekom Adventa očekuju brojne predstave, radionice i druženja uz animatore. U bajkovito dekoriranom parku ispred „Šporera“ Xfinity band inaugurirao je pozornicu koja će svakodnevno ugostiti nastupe odličnih glazbenika i DJ-a, a božićni ugođaj upotpunio je miris kuhanog vina i gastronomskih delicija iz prigodno uređenih adventskih kućica.

Subotom i nedjeljom parkiranje je besplatno na svim javnim parkiralištima, osim u garažama Slatina, Sportska dvorana Marino Cvetković, na parkiralištima Gorovo i Vrh Ike te na prostoru nulte A i nulte B zone u Opatiji, stoga dođite u Opatiju, uživajte u blagdanskoj atmosferi i bogatim programima te doživite Naljepši Advent uz more, poručili su iz Turističke zajednice grada Opatije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Maske su od danas obvezne

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš gostovala je u Dnevniku N1 gdje je pojasnila disparitet u brojevima koje ...