Početna - IZDVOJENO - Započeo projekt Mladi u zajednici bez barijera
Mladi u zajednici bez barijera

Započeo projekt Mladi u zajednici bez barijera

Počeo je projekt mladih Opatije financiran sredstvima EU. Koordinatori projekta „Mladi u zajednici bez barijera“ pozvani su na 7. susret gradova i općina – prijatelja djece Hrvatske koji se održao u Opatiji, u petak, 13. 09.2013. godine. Posljednja točka susreta bila je pripremni sastanak partnera na projektu.

Tema susreta bila je „dječja participacija“, a kako je jedan od ciljeva projekta unapređenje participacije mladih u zajednici u kojoj žive, predstavnici gradova i občina partnera iz Slovenije imali su prilike aktivno sudjelovati i u radu susreta. Posljednji radni zadatak susreta bio je ujedno i pripremni sastanak koordinatora predstavnika partnera na projektu. Na pripremnom sastanku sudjelovali su predstavnici/koordinatori projekta:

– iz Slovenije: Občina Ajdovščina: Tadej Beočanin (predstavnik Občinskog sveta), Matej Likar (predstavnik mladih, direktor Mladinskog centa), Erika Zavnik (predstavnica Občine); Občina Kidirčevo: Anton Leskovar (župan), Zdenka Frank (predstavnica Občine), Ivanka Korez (predstavnica Občinskog sveta) i Marcela Zavnik (predstavnica mladih) te

– iz Hrvatske: Grada Crikvenice: Melanija Milat – Ružić (predstavnica Grada), Denisse Mandekić (predstavnica Grada), Paulo Krmpotić (predstavnik odbora gradskog vijeća) i Lovorko Gržak (predstavnik gradskog vijeća). Nedostajao  je predstavnik mladih Sandi Manestar koji je imao studentske obaveze; Grada Opatije, vodećeg partera projekta: Danko Žitinić (sada predstavnik Gradskog vijeća), Marta berčić (djelatnica Grada), a nedostajala nam je Maja Bačić (predstavnica mladih), koja je od ranih jutarnjih sati volontirala na 7. susretu te završavala te radne zadatke.

Na sastanku vodeći je partner predočio nacrt sporazuma među partnerima u kojem su sadržane međusobne obaveze i prava partnera koji će se potpisati kada se svi partneri usuglase oko svih odredbi. Osim toga, usuglašeni su konačni datumi provedbe edukativnih modula u gradovima/občinama domaćinima, te će se sukladno određenim datumima ovi edukativni moduli održavati od sredine studenog pa sve do kraja svibnja, a gradovi i općine domaćini bit će Grad Crikvenica, Občina Ajdovščina, Občina Kidričevo i Grad Opatija.

Koordinatori partneri dogovarali su se o drugim detaljima provedbe aktivnosti predviđenih projektom. Najavljeno je postavljanje web stranice Savjeta mladih Grada Opatije, na kojem će biti svi materijali koji se odnose na projekt, na slovenskom i hrvatskom jeziku. Dogovoreno je da jezici projekta budu hrvatski i slovenski jezik te da u slučaju potrebe bude dostupan prevoditelj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...