Početna - ZABAVA - ZANIMLJIVOSTI - Zašto smo nakog “zdravog” obroka i dalje gladni?
cazarova salata

Zašto smo nakog “zdravog” obroka i dalje gladni?

Izgleda da je sve “u glavi”. Naime, na Sveučilištu u Chicagu provedeno je istraživanje na studentima kojima je ponuđen čokoladni prutić. Jednoj grupi studenata rečeno je da je to štapić prepun vlakana, mljevenih zdravih žitarica, proteina i vitamina, a drugoj skupini rečeno je da je to obični keks.
Nakon što su obje skupine pojele istu količinu keksa, skupina koja je mislila da jede zdravo, vrlo je brzo nakon eksperimenta ustanovila da je gladna.
Autor ovog eksperimenta ustanovio je da kada ljudi misle da jedu zdravu hranu, konzumiranje iste čini ih još gladnijima te su u stanju pojesti više nego što im je doista potrebno.
Ovo istraživanje definitivno ne ide u prilog konzumentima zdravije prehrane. Osim toga, hrana za koju se tvrdi da je zdrava automatski se doima neukusnijom, premda je odličnog okusa, mozak će tu informaciju procesuirati drugačije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...