Početna - NOVOSTI - Zatečeni uz granicu

Zatečeni uz granicu

Policijski službenici Postaje granične policije Rupa u tri su navrata tijekom proteklih dana spriječili sedam stranih državljana u ilegalnom prelasku državne granice.

Riječ je dva državljana Albanije, četiri Turske i državljaninu Irana.

Državljani Albanije zatečeni su 20. listopada na području Rupe te je utvrđeno kako imaju važeće zabrane ulaska u zemlje Schengenskog područja.

Također je utvrđeno kako su im zbog ranijeg pokušaja ilegalnog prelaska granice već donijeta rješenja o protjerivanju i određen rok za napuštanje Republike Hrvatske.

Zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakonika o schengenskim granicama izdani su im prekršajni nalozi te su upućeni da u zakonskom roku napuste teritorij Republike Hrvatske.

U prekršaju iz istog Zakonika, 21. listopada u blizini mjesta Šapjane zatečeni su državljani Turske. U provedenom postupku utvrđeno je kako u Republici Hrvatskoj borave u statusu tražitelja međunarodne zaštite.

Zbog počinjenog prekršaja izdani su im prekršajni nalozi.

Istog dana granična policija je na području Pasjaka zatekla državljanina Irana, za kojeg je po završetku postupka temeljem Zakona o strancima donijeto rješenje o protjerivanju. U ovom događaju zatečen je i državljanin Francuske, koji je temeljem navedenog Zakona prekršajno sankcioniran radi pomaganja u nezakonitom prelasku granice.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Dvije nove avio linije TUI-a iz Engleske za Rijeku u sezoni 2019

Britanski zračni prijevoznik TUI Airways (BY/TOM) , najavio je već u travnju prve nove linije za ljetni red 2019. godine. TUI Airways ...