Početna - IZDVOJENO - Završen topli most između poliklinike i klinike za kirurgiju dječje bolnice Kantrida
Topli most1

Završen topli most između poliklinike i klinike za kirurgiju dječje bolnice Kantrida

Topli most koji omogućuje prolazak pacijenata između zgrada Poliklinike i Klinike za kirurgiju i Odjela dječje fizikalne medicine i rehabilitacije Dječje bolnice Kantrida, pušten je u funkciju. Izgradnju tzv. toplog mosta financirali su Grad Rijeka, gradska komunalna i trgovačka društva: Vodovod i kanalizacija, Autotrolej, Čistoća, Kozala te Energo i Rijeka promet. Investicija je vrijedna 636.337,50 kuna.

Do izgradnje toplog mosta svi hospitalizirani bolesnici su, neovisno o vremenskim uvjetima, iz zgrade Poliklinike kolicima prevoženi u zgradu Klinike za dječju kirurgiju. S druge strane, svi pacijenti operirani u Klinici za dječju kirurgiju, a koji su trebali postoperativno intenzivno liječenje, u neadekvatnim uvjetima premještani su odmah nakon zahvata na Jedinicu intenzivnog liječenja, u drugu zgradu. Također, svi pacijenti Klinike za dječju kirurgiju čije je liječenje zahtijevalo dodatnu dijagnostiku ili određene kontrolne pretrage, morali su biti prebacivani do Poliklinike vanjskim putem.
Izgradnjom toplog mosta bitno je poboljšana kvaliteta liječenja najtežih bolesnika na Kantridi jer sada pacijenti iz zgrade u zgradu prelaze sigurnim zatvorenim prolazom, bez izlaganja lošim vremenskim uvjetima.

Svečanosti puštanja u funkciju “toplog mosta” nazočili su Harry Nikolić, pročelnik Zavoda za dječju kirurgiju i ortopediju, Goran Palčevski, pročelnik Klinike za pedijatriju, Davor Štimac, sanacijski upravitelj KBC Rijeka i Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke.

Gradonačelnik Obersnel rekao je kako ne smatra da je otvorenje mosta veliki događaj, nego da će to biti dan kada na lokaciji nove Sveučilišne bolnice na Sušaku budu objedinjeni svi odjeli, pa tako i Dječja bolnica, dodavši kako se realizacije tog projekta može očekivati kroz 4-5 godina.
„Do tada, ovvim smo toplim mostom olakšali i osigurali sigurniji transport pacijenata između dviju zgrada, za period koliko će Dječja bolnica još biti na ovoj lokaciji. Za realizaciju ovog projekta zaslužan je pročelnik Nikolić, koji je inicirao njegovu gradnju prije svega nešto više od godine dana. Oduvijek smo pokazivali velik senzibilitet u pogledu zdravstva, a kada je riječ o Kantridi, to je još više naglašeno“ – zaključio je gradonačelnik Obersnel.

Na Kantridi se godišnje hospitalizira oko 4.800 bolesnika, ambulantno se pregleda preko 53.000 te operira oko 1.600 pacijenata. Stoga je Grad Rijeka, ubrzo nakon inicijalnog zahtjeva Kliničkog bolničkog centra Rijeka donio formalni zaključak da će se, zajedno sa svojim komunalnim društvima, uključiti u realizaciju ovog projekta. Po završetku potrebnih priprema, gradnja mosta započela je u rujnu 2015. godine, a okončana je već krajem siječnja ove godine.

Topli most je dug 30 metara, širok 2,4 metra, a ukupna visina mu je 3,14 metara. Sastoji se od čelične nosive konstrukcije koja nosi zatvoreni pješački hodnik izrađen od poliuretanskih panela debljine 10 cm. Pod je izrađen od drvenih platica položenih na čeličnu konstrukciju te je obložen toplim podom radi lakšeg održavanja. U zidove pješačkog hodnika ugrađena je kvalitetna PVC stolarija sa prekinutim termičkim mostom, izvedena je rasvjeta te su ugrađena protupožarna vrata.

Topli most projektirao je AG projekt d.o.o., radove je izveo GP Krk, a nadzor nad izvedenim radovima obavljala je tvrtka Tehprojekt konzalting

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.