Početna - IZDVOJENO - Završeno dvoransko prvenstvo grada Rijeke
web

Završeno dvoransko prvenstvo grada Rijeke

U nedjelju je završilo 4. dvoransko prvenstvo grada Rijeke u nogometu koje se igralo u Dvorani mladosti, a koje je započelo 7. prosinca. Prvenstvo je organizirao  Nogometni klub Lokomitiva u suradnji s Gradom Rijekom uz podršku Nogometnog saveza PGŽ-a. Tehnički organizatri su Grad Rijeka i Adria sport d.o.o. Cilj prvenstva je  popularizacija nogometa kao i sporta općenito te bavljenje sportom. Na jednom od najmasovnijih sportskih turnira u regiji nastupilo je 195 ekipa s 2800 natjecatelja svih dobnih kategorija.

Najuspješnijim natjecateljima podjeljene su nagrade. Natjecalo se u pet kategorija, a bila je i  revijalna utakmica između Humane zvijezde Zagreba i Rijeke. Klubovi su bili raspoređeni u 8 dobnih kategorija: veterani, seniori, kadeti, stariji pioniri, mlađi pioniri, morčići (U-10), morčići (U-9) i morčići (U-8).

Sudionike Dvoranskog prvenstva pozdravio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je čestitao najboljima, ali i naglasio kako je pravi pobjednik ovog natjecanja – sam nogomet. U znak zahvalnosti na pomoć u organizaciji takmičenja, Žarko Veselinović iz NK Lokomotiva gradonačelniku je uručio pehar natjecanja. Događaju je prisustvovao i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović.

Osim u nogometnim utakmicama svi gledatelji mogli su uživati u dodatnom  sadržaju – od prijenosa utakmice 6. kola Europske lige između Seville i Rijeke na velikom ekranu, brojnih partyja, nastupa DJ-a pa do atraktivnih nastupa poznatog riječkog mađioničara i iluzioniste Andreja Škedela koji je u nekoliko navrata, na više lokacija, zabavljao publiku.

Prvo Dvoransko prvenstveno u nogometu organizaciju je krajem 2011. godine na inicijativu trojice nogometnih djelatnika, Damira Kraljića, Hrvoja Stilinovića i Deana Toića, a s ciljem popularizacije nogometa i međusobnog druženja sportaša, kao jedino mjesto koje okuplja nogometne ekipe različitih nogometnih liga na jednom mjestu i to u zimskom periodu, kad zastaju ligaška natjecanja.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...