Početna - IZDVOJENO - Završila sjednica Gradskog vijeća Opatije, ovo su glavne odluke

Završila sjednica Gradskog vijeća Opatije, ovo su glavne odluke

Novo radno tijelo Gradskog vijeća Grada Opatije jest i Odbor za mlade, čija je predsjednica Maja Uršić Staraj, a članovi Sara Sušanj, Kristian Tončić, Uma Priskić i Dominic Crnić

Kolovoška sjednica Gradskog vijeća Opatije osim što je bila maratonska, obilovala je razrješenjima i imenovanjima članova radnih tijela Gradskog vijeća kao i članova Nadzornih odbora gradskih tvrtki i ustanova. Kako je već ranije najavljeno, u novom sazivu opatijsko će Gradsko vijeće imati veći broj radnih tijela.

Vijećnici su potvrdili izbor Komisije za pitanje boraca antifašističkog i Domovinskog rata u koju su izabrani: predsjednica Suzana Ivaničić te članovi Lazar Radmanović, Duško Vrzić, Bruno Starčić i Frano Primorac.

U Odboru za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam su: predsjednik Vedran Kružić i članovi Natali Komen Bujas, David Kurti, Ante Štampalija i Mile Maruna. Odborom za međunarodnu, međužupanijsku, međugradsku i međuopćinsku suradnju predsjedavat će Aleksandar Vignjević, a članovi su Dušan Kotur, Niko Zeoli, Valentina Dukić i Andrej Poščić.

Novi odbor

U Ocjenjivački sud za dodjelu javnih priznanja Grada Opatije izabrani su: predsjednik Dušan Kotur i članovi Axel Luttenberger, Dina Orlić, Gordana Majstorović Priskić, Naranča Kovačević, Rozi Andretić Waldowski, Marinko Blečić, Irena Radovanović i Vladimir Brnečić.

Predsjednik Odbora za komunalno gospodarstvo i imovinsko-pravna pitanja je Mladen Žigulić, a članovi Elena Bonas, Stefan Keler, Biserka Lunaček i Aleksandar Popadić. Odborom za mjesnu samoupravu predsjedavat će Igor Matković, a članovi su David Perišić, Andrej Filčić, Zdenko Sušanj, Rajko Ukić, Matej Blažić i Katarina Srdoč.

Novo radno tijelo Gradskog vijeća jest i Odbor za mlade, čija je predsjednica Maja Uršić Staraj, a članovi Sara Sušanj, Kristian Tončić, Uma Priskić i Dominic Crnić.

Odbor za pitanja nacionalnih manjina, ljudska prava, nevladine udruge i poštivanje etičkog kodeksa nositelja političkih dužnosti u Gradu Opatiji čine predsjednica Biljana Suša i članovi Cvijeta Juranović, Branko Milovanović, Lucija Žiganto i Vilim Simone.

Predsjednica Odbora za predškolski odgoj, obrazovanje i znanost je Sanda Grčević, a članovi su Kosana Jovanović, Biljana Šuša, Roberto Žigulić i Lorena Bašan. Odbor za proračun i financije čine predsjednik Milovan Šepić i članovi Aleksandar Vignjević, Đeni Hrvatin, Andrej Filčić i Romina Alkier.

Odborom za prostorno uređenje, planiranje i zaštitu okoliša predsjedavat će Neva Slani, a članovi su Davor Šprajc, Igor Rukavina, Ana Sturm Marunić i Marko Ćorić.

Na čelu Odbora za sport i rekreaciju je Kristian Tončić, a članovi su Danijel Liber, Branko Močibob, Sanda Grčević i Sandra Kinkela. Odbor za društvene djelatnosti čine predsjednica Gordana Grgurina i članice Maja Mihelčić, Antonija Manestar, Lorena Bašan i Sara Gašparić.

Nadzorni odbori

U Povjerenstvo za ravnopravnost spolova izabrani su Alessandra Selak, Jadranka Pohlmann, Ena Knežević Tončinić, Marina Vujičić i Sven Pobar.

U Uređivački savjet gradskog lista »Opatija« izabrani su predsjednica Alessandra Selak te članovi Ivan Cerovac i Bruno Starčić. Promjene su se dogodile i u Vijeću za koncesijska odobrenja u koje su izabrani novi članovi: gradski pročelnik za komunalni sustav i zaštitu okoliša Filip Vlah te Damir Lovreković i Dino Žigulić.

U Nadzorni odbor Komunalca predložen je opatijski predstavnik Dušan Kotur, a u Nadzorni odbor Liburnijskih voda Mladen Žigulić. Izabran je i Nadzorni odbor Parkova u kojem su Aleksandra Agapito, Alen Žunić, Dobrila Kraljić i Đeni Hrvatin.

U Nadzorni odbor Opatije 21 izabrani su Aleksandar Popadić, Damir Lovreković, Igor Puž, Ivan Vidaković i Mladen Sinožić.

U Nadzornom odboru Zračne luke Rijeka predstavnik Grada Opatije bit će Vedran Kružić, dok Upravno vijeće Gradske knjižnice i čitaonice »Viktor Car Emin« čine Mihaela Radulović, Milovan Šepić i Robert Kurelić.

Izvor: Novi list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...