Početna - IZDVOJENO - Završni radovi u novom Dječjem vrtiću u Veprincu

Završni radovi u novom Dječjem vrtiću u Veprincu

Prema planu napreduju i kraju se privode radovi na Dječjem vrtiću u Veprincu, čiji se građevinsko-obrtnički dio dovršio koncem prošle godine, a nakon toga je uslijedilo uređenje interijera i edukativnih didaktičkih sadržaja objekta kako bi se omogućio boravak djece u adekvatnim uvjetima, usklađenim s državnim pedagoškim standardom, u investiciji vrijednoj preko sedam milijuna kuna.
Dječji vrtić u Veprincu djeluje u prostoru Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija, Područne škole Veprinac. U njemu postoji jedna kombinirana odgojno-obrazovna skupina poludnevnog i cjelodnevnog programa.
Trošak gradnje novog dječjeg vrtića Veprinac, područnog vrtića Dječjeg vrtića Opatija iznosi 7.124.935,25 kuna, kod čega će 5.435.717,05 kuna biti pokriveno bespovratnim sredstvima iz EU fonda dok će ostatak financirati Grad Opatija.
Grad je sredstva je dobio na natječaju Ministarstva poljoprivrede tipa operacije 7.4.1 Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu Programa ruralnog razvoja RH.
Dogradnjom novog prostora vrtića poboljšat će se uvjeti rada i života stanovnika te uštedjeti u troškovima prijevoza koje imaju roditelji, što bi kao posljedicu moglo smanjiti odlazak obitelji s djecom, pretežito mladih radno aktivnih stanovnika.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...