Početna - IZDVOJENO - Zbog bure nove štete
Bura
foto: Gordana Kvajo

Zbog bure nove štete

Jaki udari bure, do 120 kilometara na sat, lomili su stabla na riječkom području.

Kako doznajemo od Borisa Kauzlarića, zapovjednika noćne smjene Javne vatrogasne postrojbe u Rijeci, vatrogasci su intervenirali na 20-tak lokacija, zbog stabala srušenih na prometnice, kontejnera za smeće koje je odnijela bura i nekoliko zapaljenih dimnjaka na privatnim kućama. Prema prvim informacijama, nitko nije ozlijeđen.

Što se prometa tiče na A6 (Kikovica – Bosiljevo) kao i na svim cestama u G. kotaru proglašeni su zimski uvjeti. Na A6 Kikovica –Delnice zabrana za sva vozila.

Kroz Gorski kotar postupno se normalizirao željeznički promet na pruzi od Zagrebaprema Rijeci, nakon što su, jučer oko ponoći,  zbog kvarova na kontaktnoj mreži, vlakovi kasnili i nekoliko sati. Budući da je na goranskom području gotovo pola metra snijega, kašnjenja u javnom prijevozu moguća su i tijekom jutra.

Na A7 čvor Draga–Šmrika zabrana je prometa za sva vozila kao i na Jadranskoj magistrali od Novog Vinodolskog do Sv. Marije Magdalene. Od Bakra do Novog Vinodolskog smiju voziti samo osobna vozila dok je na Krčkom mostu od 07:00 bez zabrana.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su:
– trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Stinica- Stara Novalja, Valbiska – Lopar
– katamaranske linije: Rijeka- Rab- Novalja i Rijeka- Mali Lošinj.

Voze trajekti Valbiska -Merag i Brestova – Porozina.

radiorijeka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Osigurano 9 pomoćnika u nastavi u OŠ “R. K. Jeretov” kroz Europski socijalni fond

Gradu Opatiji su odobrena bespovratna sredstva kroz projekt “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u ...