Početna - IZDVOJENO - Zbog prelaska ceste na crveno teško ozlijeđena 18-godišnjakinja u Rijeci
policija-rotirka
ilustracija

Zbog prelaska ceste na crveno teško ozlijeđena 18-godišnjakinja u Rijeci

8. siječnja  oko 00.45 sati na pješačkom prijelazu u Ulici Riva u Rijeci teško je ozlijeđena 18-gdišnjakinja koja je prelazila kolnik na znak crvenog svijetla na semaforu kada ju je oborilo osobno vozilo kojim je upravljala 23-godišnja vozačica. Utvrđeno je kako je ozlijeđena pješakinja bila pod utjecajem alkohola od 1,13 g/kg, dok je vozačica, koja do navršene 24 godine života ulazi u kategoriju mladih vozača, bila pod utjecajem alkohola od 0,49 g/kg.

U razdoblju od 5. do 8. siječnja zabilježen je 401 prometni prekršaj, od kojih najviše – 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja prekoračenja brzine, po 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i korištenja mobitela tijekom vožnje te 246 drugih prometnih prekršaja.

Od prekršaja prekoračenja brzine izdvajamo 24-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka koji se 6. siječnja u 15.28 sati kretao iz smjera Rupe u smjeru čvora Škurinje brzinom od 181 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 90 km/h. Istog dana, oko 15.38 sati iz smjera Rijeke u smjeru Opatije 27-godišnji vozač osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka na mjestu gdje je ograničenje brzine od 90 km/h kretao se brzinom od 160 km/h. Obojici spomenutih vozača izrečene su novčane kazne u iznosu od 3.000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od mjesec dana.

Kada je riječ o nedozvoljenoj koncentraciji alkohola izdvajamo 28-godišnjeg vozača kombi vozila Fiat ducato, koji je 7. siječnja oko 22.20 sati zaustavljen u Malinskoj, a izmjerena mu je koncentracija od 1,60 g/kg te je zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom zadržan u službenim prostorijama policije.

U ovom razdoblju u upravljanju osobnim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje policija je 5. siječnja na delničkom području zatekla 19-godišnjaka, a 7. siječnja u Radničkoj ulici u Rijeci 56-godišnjaka.

Na području Matulja u večernjim satima 6. siječnja policija je uočila osobno vozilo kojem nisu radila stražnja svijetla i čiji vozač nije stao na znak policije za zaustavljanje. Nakon zaustavljanja utvrđeno je kako je vozilom upravljao 24-godišnjak koji je odbio provjeru alkoholiziranosti, a utvrđeni su mu i drugi prometni prekršaji.

Nadalje, 7. siječnja na području Povila zaustavljen je 23-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je osobnim vozilom pretjecao preko pune crte te brzinom većom od dozvoljene. Istog dana na području Bribira zaustavljen je 44-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom kojem je istekla registracija te bez važeće police osiguranja.

Vozači zatečeni u činjenju prometnih prekršaja sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...