Početna - IZDVOJENO - Zbog sumnjive privatizacije ACI pod istragom
aci opatija
foto: arhiva

Zbog sumnjive privatizacije ACI pod istragom

U sjedištu ACI-ja su pokrenute istražnje radnje zbog sumnjivog privatizacijskog procesa koji je započeo nad jednim od najvećih poslovnih turističkih subjekata u Republici Hrvatskoj, piše portal Tjedno hr i navodi kako su informacije iz neslužbenih ozvora.

Naime, u užem krugu zainteresiranih za privatizaciju ove nacionalne nautičke tvrtke natječe se poslovni konzorcij iz Turske, zatim tvrtka Adris iz Rovinja, a kao lobisti za trećeg, zasad nepoznatog kupca, locirana su dva hrvatska ministra, i to Ranko Ostojić- ministar policije, te Siniša Hajdaš Dončić,  ministar mora, prometa i infrastrukture. Slučajno ili ne, ministar Hajdaš Dončić je istovremeno u ACI-ju zamjenik predsjednika Glavne skupštine društva.
Upravu ACI-ja čini direktorica Doris Peručić koja je postavljna na to mjesto nakon nekoliko uzastopnih smjena – Ante Violića, zatim smjene njegova nasljednika Brune Bonifačića, te posljednjeg u nizu – Dražena Nikolića. Upravo ova činjenica o smjenama troje posljednjih direktora ACI-ja u manje od godinu dana zorno pokazuje koliki nered vlada u upravljanju najvećom hrvatskom nautičkom grupacijom i u njenom političkom kadroviranju.
ACI je jedinstven sustav u čijem sastavu se nalazi 21 marina rasprostranjena na potezu od Umaga do Dubrovnika što ga čini najvećim lancem marina na Mediteranu. Na čelu svake marine je direktor marine. U Opatiji, sjedištu društva, nalaze se sve zajedničke službe na čelu s predsjednikom uprave – direktorom. Predsjednik Glavne skupštine ACI-ja je  Darko Lorencin, ministar turizma RH.T

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...