Početna - IZDVOJENO - Zbog zaraze COVID virusom trenutno ne radi Područni vrtić Jušići

Zbog zaraze COVID virusom trenutno ne radi Područni vrtić Jušići

Na području Općine Matulji sa danom 20.9.2021. godine 26 je osoba oboljelih od COVID-19. Zbog zaražene djece dvije vrtićke grupe Područnog vrtića Jušići DV Matulji se nalaze u 14-dnevnoj samoizolaciji. Trenutno je vrtić zatvoren a Područna škola Jušići koja je u istoj zgradi radi normalno.

Zbog sve većeg broja zaraženih osoba delta sojem na području naše općine apelira se na stanovništvo a posebno na roditelje djece u vrtićima i školama da se cijepe protiv virusa COVID-19. Prema znanstvenim i stručnim spoznajama to je najučinkovitije sredstvo za sprečavanje širenja zaraze. Omogućimo našoj djeci odrastanje i školovanje u normalnoj i zdravoj sredini.

Također se apelira na roditelje da u slučaju slanja djece u vrtićima i školama u samoizolaciju ne vrše pritisak na rad djelatnika tih ustanova jer se oni maksimalnim naporima i profesionalnošću također bore protiv ove pandemije uz mjere propisane od Ministarstva znanosti i obrazovanja, i uputama Stožera Civilne zaštite kao i epidemiološke službe. Cijepljenje se i dalje vrši bez najave svaki tjedan u zgradi Doma zdravlja Opatija utorkom i četvrtkom od 11 do 12 sati ili u Sportskoj dvorani Zamet svaki dan od 8 do 15 sati.”

Izvor: Općina Matulji

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...