Početna - ZABAVA - Zdrava hrana od koje ste sve gladniji
salata
foto:pexels

Zdrava hrana od koje ste sve gladniji

Već i ptice na grani (bar one koje su ostale na ovoj hladnoći) znaju kako je prvi obrok u danu, doručak, vrlo važan, jer nam treba dati dovoljno energije za cijeli dan. Ipak postoje razne informacije, koje nas često dovedu u zabludu, to su raznu savjeti o zdravoj prehrani zbog kojih nam, na naše čuđenje, cijelo jutro zavija trbuh od gladi.

Ako doručkujete neku od ove tri vrste namirnica, velika je šansa da će obrok nakon doručka doći jako brzo na red,  puno ranije i u većoj količini od planirane …

Jogurt – jest on pun dobrih bakterija, kalcija i proteina, no jednako tako velik broj kupovnih jogurta sadrži umjetne okuse i gomilu šećera. Naravno, nakon što ga popijete, osjećat ćete se sjajno, no glad će nastupiti vrlo brzo. Stoga napravite sami svoj jogurt i u njega ubacite šaku nasjeckanih oraha, to će vas stvarno zasititi.

Salata – jedini način da vas salata zasiti jest taj da joj sastojci budu uravnoteženi, preciznije, uz razne vrste lisnatog povrća obavezno ubacite neko meso puno proteina, grahorice ili žitarice te zdrave masnoće poput avokada. On siromašnija varijanta koja uključuje samo povrće napravit će upravo suprotno – otvoriti vam apetit.

Zeleni smoothie – jednostavno ubacite sve u blender i popijete to, pa ste zdravo doručkovali? Ne baš, jer ćete na taj način biti gladni za pola sata – pijenje kalorija naše tijelo drukčije percipira nego kad ih žvačemo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Iznajmljuje se prostor do Kuglane na Jelenju za potrebe druženja / privatnih zabava

Prostor je predviđen za najam privatnih i pravnih subjekata za potrebe organiziranja druženja i privatnih zabava, a  nalazi se u ...