Početna - IZDVOJENO - Zdrava prehrana u trudnoći
trudnoća
foto: web

Zdrava prehrana u trudnoći

U nastavku pročitajte nekoliko savjeta koji će vam pomoći da krenete u pravom smjeru, budete zadovoljni, zdravi i s primjerenom tjelesnom težinom.

Jesti za dvoje ne znači jesti duplo više

Za vrijeme trudnoće žene uistinu trebaju više energije pa se s razologom govori o jedenju za dvoje. Međutim, premalo se govori o tome da jesti za dvoje ne znači jesti dvostruko veću količinu hrane, već da prilagodite prehranu sukladno novim potrebama koje se mijenjaju iz dana u dan.

Prehrana treba pratiti promjene vašeg tijela

Kroz devet mjeseci događaju se razne promjene na tijelu, stvaraju se zalihe masti te morate zadovoljiti osnovne potrebe Vaše bebe kako bi ona mogla rasti i razvijati se. Te promjene prati apetit, odnosno potreba organizma za određenim tvarima i energijom. Vaše tijelo treba više doređenih minerala i vitamina. Ove potrebe možete zadovoljiti zdravom, raznolikom te uravnoteženom prehranom.

O idealnoj težini

Idealan prirast na tjelesnoj težini varira od osobe do osobe. U pravilu žena ne treba dodatne kalorije tijekom prva tri mjeseca trudnoće. Međutim, tijekom zadnjih šest mjeseci trebat će dodatnih 300 kcal. Kako biste svoju težinu držali pod kontrolom, informirajte se o uravnoteženoj i zdravoj prehrane i lako ćete zadovoljiti sve dodatne potrebe.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...