Početna - IZDVOJENO - Zdravko Mamić izašao iz Remetinca
zdravko mamić
Foto: screenshot HRT

Zdravko Mamić izašao iz Remetinca

U petak  oko 16:30  Zdravko Mamić je izašao na slobodu. Najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa u Remetincu je proveo mjesec dana. Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u petak je odbacilo Uskokovu žalbu i potvrdilo da izvršni predsjednika Dinama Zdravko Mamić može izaći iz Remetinca nakon upisa založnog prava na jednu nekretninu i uplate nešto više od 6,3 milijuna kuna jamstva u gotovini.

Odmah nakon izlaska na slobodu Zdravko Mamić dao je izjavu medijima.

‘Htio bih pozdraviti sve svoje cimere. Oni su mi učinili boravak lakšim. Imao sam samo jednu spektakularnu sobu. Prije nego što sam izašao van plakao sam za njima kao kišna godina. Dobio sam nove prijatelje. Htio bih se zahvaliti osoblju zatvora. Stvarno su to veliki profesionalci. Neću ih previše hvaliti jer bih im mogao napraviti zlo. Nisu mi ništa pogodovali, ali su mi u duhu zakona zakona i propisa učinili život u zatvoru lakšim’, rekao je odmah na početku.

‘Što se tiče hrane i smještaja, ona je iz 16. stoljeća i volio bih kad bi država našla snage i mogućnosti da ti ljudi koji tamo u istražnom zatvoru provode vrijeme, imaju puno bolje i humanije uvjete. Nisam izbirljiv na hrani, ali nisam pojeo niti jedan obrok. Iskoristio sam ovo i mislim da sam skinuo jedno šest, sedam ili osam kila i to je uglavnom to’, tvrdi Mamić.

Na pitanje o tome kako će se postaviti na optužnicu, Mamić podsjeća na to da po izlasku iz pritvora mora potpisati da neće govoriti ništa niti utjecati na druge.

‘Vi znate da, već ste čuli 100 puta, da morate potpisati da nećete govoriti ništa, da nećete ometati istragu i kad bih vam rekao bilo kakvu izjavu o obrani, isti čas bi završio u pritvoru. Nije da ne bih, imam toliko potrebu da vam otvorim dušu, da kažem što se sve događa, jer ja de facto nisam imao nikakva prava’, rekao je Mamić.

Poručio je kako je siguran da će se uspješno obraniti od optužbi sa svojim odvjetničkim timom. Na mjeru zabrane obnašanja dužnosti Mamić je rekao da je to posao za njegovu odvjetnicu.

‘Moja odvjetnica, koja je najbolja odvjetnica na svijetu, nadam se da je već poduzela neke radnje po tome, ali naći ću načina da kroz ljubav, volonterski, pomognem tamo gdje treba’, rekao je Mamić.

Na kraju je Mamić poručio kako bi po izlasku iz pritvora trenutno najviše htio otići na piće sa svojim ‘najdražim ljudima’.

‘Ne znam možemo li to organizirati ili je to kompicirano?’, upitao je. Poručeno mu je da može pa je Mamić rekao da je to potvrda kako im je bio dobar šef.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...