Početna - IZDVOJENO - Zdravstvena edukacija građana na Korzu povodom Međunarodnog dana sestrinstva
medjunarodni dan sestrinstva

Zdravstvena edukacija građana na Korzu povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva koji se obilježava svake godine 12. svibnja, medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju sjećanje na rođendan Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva. Na taj se dan zdravstveni profesionalci i javnost osvrnu na rad i zadaće medicinskih sestara u njezi bolesnih i zaštiti zdravih ljudi čija je zdravstvena zaštita nezamisliva bez medicinskih sestara i tehničara.

„Dan sestrinstva“ je tradicionalno organiziran od strane studenata sestrinstva Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci te Studentskog zbora Fakulteta zdravstvenih studija, uz podršku Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, već petu godinu za redom. U sklopu obilježavanja organizirane su razne akcije prevencije i promicanja zdravlja kao i humanitarna akcija u cilju poboljšanja kvalitete života naših sugrađana.

  1. svibnja od 09:00 sati na lokaciji Korzo – Jadranski trg (ispred Erste banke)  mjeriti će se krvni tlak, šećer u krvnoj plazmi, težina i visina pojedinca – izračunavanje indeksa tjelesne mase (BMI) kao i vršiti zdravstvena edukacija građana o  prevenciji kardiovaskularnih bolesti, diabetes mellitusa te pretilosti.

Ujedno, provoditi će se humanitarna akcija kako bi se prikupilo barem dio financijskih sredstava kojim bi se mogao izgraditi prijeko potreban senzorički park u Centru za autizam, Rijeka, za rehabilitaciju djece s pervazivnim razvojnim poremećajima.

Podaci za donacije:
Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka
Senjskih Uskoka 1
51 000 Rijeka
OIB: 42461452297
Žiro račun: 2340009-1117018017
Privredna banka Zagreb

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Program obilježavanja Tjedna Crvenog križa u Opatiji

Tjedan Crvenog križa obilježit će se od 8. do 15. svibnja, a niz aktivnosti koje će se odvijati na području ...