Početna - IZDVOJENO - Zdravstvena prevencija posvećena najmlađima – danas program “S medvjedićem kod doktora”, Matulji
medo dr

Zdravstvena prevencija posvećena najmlađima – danas program “S medvjedićem kod doktora”, Matulji

Preventivni zdravstveni program ”Zajedno do zdravlja” ove će subote biti posvećen najmlađima i održati se pod nazivom ”S medvjedićem kod doktora”, a isti su najavile Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika, Petra Šuljić, nastavni Zavod za javno zdravstvo PGŽ-a te Monika Marinović i Marta Bilska iz Udruge Žmergo.

Glavni dio programa održat će se u subotu, 26. studenog od 10 do 13 sati u Centru primarne zdravstvene zaštite. Nakon otvorenja, održat će se predstava ”Kako Pero pere zube” u sklopu programa unapređenja oralnog zdravlja djece i mladih u izvođenhu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Od 11 do 13 sati medvjedići i djeca moći će ići u posjete kod doktora na 1. katu centra, te kod zubara smještenih u prizemlju zgrade.

U organizaciji udruge Foliot održat će se radionica ”Foliotov zdravi doručak” na kojem će se učiti izraditi smoothie, razgovarati o dobrim i lošim namirnicama te sudjelovati u prezetnaciji koja će pokazati kako pripraviti jednostavan i zdrav doručak. Također, stručni tim za predškolsku dob u kojem će biti logoped, psiholog i nutricionist davat će savjete svim zainteresiranim roditeljima.

Udruga Žmergo predstavit će se izložbom ”Hrana u oblacima”, namijenjenoj djeci, mladima, ali i svim građanima, koja govori o posljedicama naših izbora kada je riječ o kupovanju i konzumiranju hrane, kao i zbrinjavanju otpada od hrane te njegovu utjecaju na okoliš i ljude. Kroz zanimljive i zabavne zagonetke i pitalice o hrani, posjetitelji će naučiti više o održivom uzgoju, kupovanju i bacanju hrane, da bi otpada bilo manje…

Organizator manifestacije su Općina Matulji i Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...