Početna - IZDVOJENO - “Zelena čistka” divljih odlagališta otpada 23. travnja

“Zelena čistka” divljih odlagališta otpada 23. travnja

Predstavnici opatijske Udruge Žmergo, koja je koordinator akcije i nacionalne kampanje čišćenja divljih odlagališta otpada “Zelena čistka” u Hrvatskoj, u srijedu su pozvali građane Hrvatske i Rijeke da 23. travnja sudjeluju u još jednoj, petoj zajedničkoj akciji.

U sklopu promidžbe te akcije na riječkom Korzu je održan edukacijsko – promidžbeni program. Glazbenici su nastupili s instrumentima napravljenima od predmeta koji su bačeni u otpad, a volonteri Udruge Žmergo održali su radionicu izrade ukrasnih predmeta od raznih vrsta otpada. Predstavljena je i izložba fotografija koje prikazuje kako  postupci ljudi utječu na floru i faunu i kako se zagađuje okoliš.

“Zelena čistka” dio je svjetske akcije World Cleanup i globalnog pokreta Let’s do it world!, a u prošle četiri akcije u Hrvatskoj je u čišćenju divljih odlagališta sudjelovalo oko 200.000 volontera i prikupljeno je oko 18 tona otpada.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi prihodovni cenzusi i iznos jednokratne pomoći u Odluci o socijalnoj skrbi

Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak Grad Kastav uz ...