Početna - IZDVOJENO - Zelena zastava za 20 godina programa Međunarodne ekoškole

Zelena zastava za 20 godina programa Međunarodne ekoškole

Opatijska osnovna škola „ Rikard Katalinić Jeretov“ s ponosom je ponijela platinasti status Zelene zastave za 20 godina provedbe programa Međunarodne ekoškole.

Povodom toga, danas upriličena svečanost podizanja Zelene zastave koju školama istaknutim u provođenju ekoloških programa i očuvanja okoliša dodjeljuje Udruga „Lijepa naša“.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić, u ime Grada Opatije djelatnicima i učenicima opatijske škole čestitala je izjavom:

– Veseli me što sam danas s vama te Vam u ime gradonačelnika Fernanda Kirigina i svoje osobno srdačno čestitam na ovom velikom postignuću. Platinasti status za 20 godina provedbe programa međunarodne Ekoškole velika je stvar, a čestitke idu svim bivšim i sadašnjim djelatnicima, bivšim i sadašnjim učenicima koji su svojim zalaganjem i kreativnošću uspjeli dostići ekološki standard. Grad Opatija je uvijek tu za Vas, s Vama smo i u provedbi projekta rekonstrukcije i nadogradnje zgrade škole kako biste uskoro svi bili u jednoj, moderno uređenoj zgradi, kazala je zamjenica Đukić.

Profesori i učenici opatijske osnovne škole već godinama provode različite ekološke programe i radionice, uspješno sudjeluju na županijskim i državnim natjecanjima, a sa svojim su učiteljicama Sanjom Albaneže, Tatjanom Bonazza Čekada i Marinom Mavrinac Matulja pokrenuli i tjednu emisiju „Mularija“  na internetskoj platformi Novinet TV kroz koju progovaraju o najrazličitijim temama, njeguju zavičajni govor i običaje.  

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...