Početna - IZDVOJENO - Željko Reiner: Vulinova izjava o Stepincu je sramotna
reiner
web

Željko Reiner: Vulinova izjava o Stepincu je sramotna

HDZ-ov saborski zastupnik akademik Željko Reiner u nedjelju je za RTL žestoko osudio kao sramotnu izjavu srbijanskog ministra Aleksandra Vulina, koji je kao izaslanika srbijanske vlade na komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jadovnom, kardinala Alojzija Stepinca nazvao “ustaškim vikarom”.

“Radi se o sramotnoj izjavi srbijanskog ministra Vulina, a ovo je samo jedna od niza izjava. Nameću se dva pitanja: hoće li ovaj put srbijanska Vlada šutjeti i što će učiniti hrvatska Vlada u povodu ove izjave”, izjavio je Reiner za središnji dnevnik RTL.

Aleksandar Vulin sudjelujući danas na komemoraciji žrtvama ustaškog režima u logoru Jadovno, s govornice je kardinala Stepinca, čiji je postupak proglašenja svetim u tijeku, u nekoliko navrata nazvao – “vikarom ustaške vojske”.

“Što da kažem dušama pravednika srpske i jevrejske braće, koji je to put i život koji je vikara ustaške vojske preporučio za sveca, jer ako jeste, što je onda s dušama poklanih u Jadovnom i Jasenovcu?”, rekao je Vulin, te dodao: “Je li nebo dovoljno veliko za ustaškog vikara i 14 tisuća poklane djece u Jasenovcu?”. “Što da im kažem, kako ih nebo čeka, ako je život ustaškog vikara dovoljna preporuka da se posvetite?”, rekao je, uz ostalo, srbijanski ministar rada, zapošljavanja i socijalne skrbi Vulin, koji je na komemoraciji sudjelovao kao izaslanik Vlade Republike Srbije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...