Početna - IZDVOJENO - Željko Reiner: Za premijera na odlasku neće glasovati ni veliki dio članova SDP-a – jer je izdao ideju socijalne države!
reiner
foto: HDZ

Željko Reiner: Za premijera na odlasku neće glasovati ni veliki dio članova SDP-a – jer je izdao ideju socijalne države!

Potpredsjednika Hrvatskoga sabora komentirao je pismo kardinala Bozanića, odnosno vrha katoličke Crkve u Hrvatskoj rekavši da je ‘kao i pred svake izbore, Bozanić, prepoznao glavne probleme Hrvatske.’

“Kardinal Bozanić je, kao i pred svake izbore, napisao pismo u kojem je odlično, po običaju, prepoznao glavne probleme hrvatske države. U ovom času i dao smjernice u kojima bi vjernici katoličke crkve trebali ići ka boljoj Hrvatskoj državi i ka boljoj budućnosti. Čuo sam da je premijer u odlasku, gospodin Milanović rekao u svojoj reakciji da bi i papa Franjo glasovao za njega, mogu samo reći da sam uvjeren da za njega neće glasati niti veliki dio SDP-ovaca jer je on izdao ideju socijalne države”, rekao je Reiner.

Na novinarsko pitanje može li se u pismu iščitati da kardinal kritizira vladajuće a ističe njihov program koji je nešto možda malo pozitivniji i vodi ka pozitivnijoj državi, Reiner je naglasio da je kardinal jasno detektirao u kojem smjeru bi trebalo ići.

“Kao što sam rekao, kardinal je vrlo dobro prepoznao probleme koji muče hrvatske građane u ovom trenutku. Jasno ih je detektirao i rekao u kojem smjeru bi trebalo ići. Čini mi se da je to odraz onda kako razmišlja, ne samo kardinal i ne samo katolička Crkva, nego i velika većina hrvatskih građana”, naglasio je Reiner.

Na pitanje je li kvalitetan potez da kardinal poziva vjernike na izbore i može li to uopće povećani izlazak na izbore, ili je razlog ne izlaženja zapravo zbog političara, Reiner je istaknuo da je kardinal rekao ono što priželjkuje većina građana.

“Pa kardinal je i kod ranijih izbora pozivao na izlaz na izbore upravo zato jer su izbori mogućnost da građani iskazuju političku volju izabiranjem onih koji jamče bolju budućnost, koji jamče sretniju budućnost, koji jamče, kada govorimo u ovom trenutku, razvitak gospodarstva, koji jamče otvaranje radnih mjesta, koji jamče da mladi neće odlaziti iz hrvatske. Dakle, sve ono, u što sam uvjeren, priželjkuje velika većina građana”, naveo je neke od točaka kampanje.

Željko Reiner se na pitanje da li ih Crkva podržava u njihovim političkim smjernicama, neovisno o samom pismu, zaključio: “Crkva nikada ne staje na stranu neke političke stranke, ali itekako dobro brine za svoj narod”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...