Početna - IZDVOJENO - Žene bez PARdona
PAR-najava

Žene bez PARdona

Visoka poslovna škola PAR i Novi list zajedničkim snagama organiziraju događaj kojim će obilježiti Dan poduzetnica u Svjetskom tjednu poduzetništva, 19. studenog 2015. Događaj, nastao kao odgovor na globalnu inicijativu međunarodnog umrežavanja poduzetnica, su podržali SEECEL, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug i BPW – Pula, dajući mu na značenju kao događaju koji poziva na pozitivne promjene i participaciju.

Novi list i Visoka poslovna škola PAR zajedničkim snagama organiziraju ovogodišnje izdanje „Žena bez PARdona“ koje će se održati 19. studenog s početkom u 15 sati u Visokoj poslovnoj školi PAR.

Ovogodišnje gošće, odnosno žene bez pardona će podijeliti svoje poslovno i životno iskustvo na dva panela, od kojih će se jedan dotaknuti međunarodnih karijera uspješnih poslovnih žena, a drugi će ugostiti one koje su odabrale karijeru u različitim medijima. Panelistice će predstaviti svoje uspješne priče, ali i raspraviti o raznim utjecajima na uspješnost žena kao poduzetnica, kao glavnih aktera uključenih u politiku i gospodarstvo i o alatima za jačanje njihove participacije.

Sudionice ovogodišnjeg programa su Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Alida Perkov, predsjednica BPW Pula, Sofija Šmitran, predsjednica Kruga, direktorica IND-EKO d.o.o., Tončica Čeljuska, novinarka i urednica, Ana Gruden, osnivačica i glavna urednica časopisa “Zaposlena”, Sandra Mihelčić, vlasnica Business Media Group, i Svjetlana Hribar, novinarka i urednica, Novi list. Moderatorice panel rasprava su Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR iAneli Dragojević Mijatović, Novi list.

Iako su statistički premašile muškarce prema razini obrazovanja, činjenica je da su žene još uvijek podzastupljene u mnogim aspektima poslovnog svijeta, pogotovo kada je riječ o visokim i ključnim pozicijama.

Kada govorimo o podzastupljenosti žena na upravljačkim funkcijama ili u vlasničkim strukturama, nepravedno je minimizirati uspjeh muškarca ili pak dovoditi u pitanje uspjeh žene, a na što nas moderni stereotipi upućuju. Potrebno je sustavno provoditi aktivnosti i mjere za uravnotežen, ali pravedan odnos svih osoba na tržištu rada i društvu općenito, ali isto tako razvijati svijest o nepravednostima koje proizlaze iz neznanja. Pritom, kao najbolji alat za širenje svijesti o društvenim pitanjima, ali i za motiviranje žena na participaciju možemo se poslužiti pozitivnim primjerima uspješnih žena koje vladaju svojom karijerom u raznim područjima gospodarstva, komentirala je dekanica Visoke poslovne škole PAR, Gordana Nikolić, dobitnica nagrade za poduzetnicu godine koju dodjeljuje Hrvatska udruga poslovnih žena Krug.

Žene bez PARdona podržali su BPW-Pula, SEECEL i Hrvatska udruga poslovnih žena Krug, dajući time na značenju ovom događaju koji poziva na pozitivne promjene i participaciju žena u poduzetništvu.

Osim panel rasprava, Žene bez PARdona će uključiti prezentacije novih programa za poduzetnice, najavu posebnih inicijativa za poticanje participacije žena u poslovnom svijetu, ali i izložbu kojom će riječka poduzetnica Maja Tomažić Jakumatović premijerno predstaviti posebnu kreativnu inicijativu za uspješne žene. Ulaz je slobodan za sve, a dodatne informacije možete naći na službenoj stranici PAR-a www.par.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...