Početna - GLAZBA - Ženska klapa Hreljin apsolutni pobjednik na 12. Maškaranom klapskom maratonu u Opatiji

Ženska klapa Hreljin apsolutni pobjednik na 12. Maškaranom klapskom maratonu u Opatiji

Veselo i maškarano je u subotu bilo u Opatiji, a 12. “Maškarani klapski maraton” je potvrdio da i u ljetnom izdanju itekako ima što za reći. Organizator Udruga “MKM” je, zbog pandemije koronavirusa, tradicionalno zimsko izdanje zamijenila onim ljetnim, a kako bi se tradicija ove popularne i jedinstvene nastavila, što se pokazalo itekako valjanim. 

Već samim dolaskom na opatijsku Ljetnu pozornicu mogao se osjetiti dah maškaranog veselja kojeg su dodatno začinili Zametski i Halubajski zvončari koji su, uz Grobničke dondolaše, svojim defileom kroz grad, pri dolasku u opatijsku luku, bili prava atrakcija za brojne turiste koji su oduševljeno zvonačare pozdravljali, snimali i fotografirali te se još jednom pokazalo kako turistimq imamo što pokazati osim prirodnih ljepota, te da je baština ono čime se trebamo ponositi.

Na samoj Ljetnoj pozornici, u karnevalskom ozračju, večer je započela defileom navedene tri zvončarske skupine, a onda su pozornicom zagospodarili nadanuti voditelji Mario Battifiaca i Dražen Turina Šajeta, ovog puta u ulogama turista i iznajmljivača. Salve smijeha odlično raspoložene publike, u kojoj su bili i opatijski Pusni meštar Dule, Meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić te brojni drugi uzvanici, bile su uvertira za natjecanje klapa koje su se natjecale za simpatije ocjenivačkog suda i publike, kroz šaljive obrade poznatih skladbi. Klapa Podvorje iz Kaštel Sućurca izvela je skladbu “Kukumar”, Senjkinje skladbu “Oj, korono”, Ženska klapa Hreljin dodaknula se aktualne teme cijepljena u skladbi “Boc, boc”, Ženska klapa Kapric iz Zadra odabrala je Eurosong za svoju temu kroz skladbu “Jure ima viziju”, dok je klapa Intriga izvela skladbu “Utekle Hrvatine” obradivši temu pravosudne situacije u Hrvata. Sve su klape zaslužile veliki pljesak, a dok je Šajeta s gostima izvodio revijalni program, prebrojavali su se glasovi ocjenjivačkog suda i publike.

Aposlutnu pobjedu (i ocjenjivačkog suda i publike) odnijela je Ženska klapa Hreljin, drugo mjesto ocjenjivačkog suda osvojila je Ženska klapa Kapric, a treće klapa Intriga. Publika je svojim glasovima drugo mjesto dodijelila klapi Intriga, a treće djevojkama iz klape Kapric. 

Nakon proglašenja, sve su se klape okupile na pozornici te zajedno zapjevale “Maškare, ča mogu maškare” što je bilo znakovito finale. Jer, Maškarani klapski maraton je potvrdio da maškare mogu sve. I prilagoditi se nekom novom terminu, okupiti klape u eri korone, godišnjih odmora i svakodnevno novih epidemioloških mjera, ali i okupiti publiku koja maškarano diše 365 dana u godini. U želji da se manifestacija naredni put održi u vrijeme karnevala, organizatori su, riječima predsjednice Udruge MKM Irene Radovanović, zahvalni svima koji su ovu večer učinili posebnom, a posebno Gradu Opatiji, TZ Grada Opatije i Primorsko – goranskoj županiji.

Izvor: Fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...