Početna - IZDVOJENO - Ženska klapa “Kastav” dvostruko zlatna
klapa kastav
web

Ženska klapa “Kastav” dvostruko zlatna

Ženska klapa “Kastav” pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, pobijedila je u kategoriji “Ženskih komornih zborova” osvojivši 1. nagradu i zlatnu diplomu na Međunarodnom zborskom festivalu i natjecanju “Torre del Lago Puccini 2015″ koji je u petak završio u Toscani. Ovaj uspjeh Klapa je ostvarila izvevši madrigal “Amate mi, ben mio” (Luca Marenzio), “Galiotovu pesan” (Krešimir Magdić), “Ćaće moj” (Ivan Matetić – Ronjgov) i “Jaberwocky” (Ron Jeffers).

Pored ove pobjede osvojena je i zlatna diploma u kategoriji “Folklor” s repertoarom usmjerenim ka predstavljanju glazbene baštine Istre i Hrvatskog primorja te klasičnog klapskog repertoara: “Fijolice moja” (narodna iz Hrvatskog primorja u obradi Josipa Hatzea), “Žažara” (obrada popularne skladbe Roberta Pilepića u aranžmanu Saše Matovine), “Rod delmatski išće glase” (Duško Tambača), “Cetina” (Dražen Žanko, aranžman Mojimir Ćaćija) i “Rusulica” (Žan Jakopač, aranžman Joško Ćaleta).

Zahvaljujući spomenutoj pobjedi, ženska klapa “Kastav” imala je čast boriti se je s još četiri zlatna pobjednika ostalih kategorija na finalnom natjecanju za Grand prix Festivala, koje je sinoć održano na njegovom zatvaranju.

Pored natjecateljskih nastupa ženska klapa “Kastav” održala je u četvrtak, 01. listopada i zajednički koncert sa svim učesnicima Festivala u crkvi San Paolino u Viareggiu, na kojem su svi zborovi združenim snagama izveli “Requiem” Giaacomo Puccinija, dok je u petak, 02. listopada, održala cjelovečernji koncert u “Auditorium Caruso”.

Na Festivalu i Natjecanju u Torre del Lago Puccini je u 8 različitih natjecateljskih kategorija, nastupilo 16 zborova iz 12 zemalja svijeta: Češka, Gruzija, Hrvatska, Indonezija, Island, Italija, Izrael, Kina, Latvija, Norveška, Rumunjska i Slovenija.

Ovo uspješno gostovanje ženske klape “Kastav”, ostvareno je uz veliku financijsku potporu Grada Kastva, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko – goranske županije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...