Početna - IZDVOJENO - Ženska klapa Kastav na međunarodnom festivalu u Italiji
klapa kastav

Ženska klapa Kastav na međunarodnom festivalu u Italiji

Ženska klapa Kastav pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, sudjelovat će od 30. rujna do 04. listopada ove godine na Međunarodnom zborskom festivalu i natjecanju Torre del Lago Puccini 2015. Na spomenuti Festival i Natjecanje, koje će se održati u Torre del Lago Puccini (Italija) Klapa odlazi na poziv Güntera Titscha, direktora ugledne međunarodne fondacije za zborsku glazbu INTERKULUTR Vörderverein e.V., do kojeg je došlo zahvaljujući čitavom nizu nagrada i uspjeha ostvarenih u zemlji, ali i na brojnim inozemnim gostovanjima tijekom njenog dugogodišnjeg djelovanja.

Na spomenutom Festivalu i Natjecanju u 8 različitih natjecateljskih kategorija, nastupit će 16 zborova iz 12 zemalja svijeta: Češka, Gruzija, Hrvatska, Indonezija, Island, Italija, Izrael, Kina, Latvija, Norveška, Rumunjska i Slovenija.

U natjecateljskom dijelu programa ženska klapa Kastav će nastupiti u dvije kategorije i to u kategoriji A3 – Ženski komorni zborovi i u kategoriji F – Folklor. Prvi natjecateljski nastup koji očekuje Klapu je onaj u kategoriji F – Folklor i to u četvrtak, 01. listopada. Na tom nastupu Klapa će se predstaviti s repertoarom usmjerenim ka predstavljanju glazbene baštine Istre i Hrvatskog primorja te klasičnog klapskog repertoara: Fijolice moja (narodna iz Hrvatskog primorja u obradi Josipa Hatzea), Žažara (obrada popularne skladbe Roberta Pilepića u aranžmanu Saše Matovine), Rod delmatski išće glase (Duško Tambača), Cetina (Dražen Žanko, aranžman Mojimir Ćaćija) i Rusulica (Žan Jakopač, aranžman Joško Ćaleta). Drugi natjecateljski nastup u kategoriji A3 – Ženski komorni zborovi na rasporedu je u petak, 02. listopada, a na njemu će biti izvedene sljedeće četiri skladbe: madrigal Amate mi, ben mio (Luca Marenzio), Galiotova pesan (Krešimir Magdić), Ćaće moj (Ivan Matetić – Ronjgov) i Jaberwocky (Ron Jeffers).

Pored nastupa u službenoj, dakle natjecateljskoj konkurenciji, ženska klapa Kastav će održati i cjelovečernji koncert u Auditorium Caruso u petak, 02. listopada te nastup na ceremoniji otvaranja Festivala u četvrtak, 30. rujna. Klapu očekuje i zajednički koncert sa svim učesnicima Festivala u crkvi San Paolino u Viareggiu. Na ovom koncertu će svi zborovi združenim snagama izvesti Requiem Giaacomo Puccinija.

Ovo vrlo značajno gostovanje ženske klape Kastav, bit će realizirano uz veliku financijsku potporu Grada Kastva, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko – goranske županije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...