Početna - IZDVOJENO - Zima u Opatiji
Zima

Zima u Opatiji

Još nas nekoliko dana dijeli od početka zimske čarolije u Opatija. Tradicionalno posebna atrakcija čitavog programa je ”Ledena čarolija” koja Ljetnu pozornicu pretvara u Zimski vrt u čijem je središtu klizalište otvoreno čitavog dana i okruženo dobrom zabavom.

Svečano otvorenje klizališta održat će se u nedjelju, 29. studenog, uz predstavu na klizaljkama ”Ledene ludorije”. Isti taj dan na terasi hotela Contintental održat će se program Christmas Tree Lighting uz izvrstan glazbeni program koji će uvesti grad u vrijeme Adventa. Svečani trenutak dodatno će naglasiti i paljenje prve adventske svijeće na Slatini, koje će se ponoviti svake nedjelje do Božića, u 19:00 sati.

U petak 4. 12. na gradskoj tržnici započet će program ”Dih Božića na Mrkate” uz fritule i glazbu uživo, koji će sve do posljednjeg dana ove godine jutra ispuniti nastupima autohtonih domaćih glazbenika i kulturnih udruga.

Istoga dana na Slatini će započeti Božićni sajam s bogatom ponudom autentičnih opatijskih suvenira, ali i kuhanog vina te pečenih kobasica bez kojih blagdanska atmosfera ne bi bila potpuna. Sasvim drugačije, ali jednako prigodne delicije predstavit će Festival čokolade, s ”bazom” u hotelu Kvarner i događanjima na brojnim gradskim lokacijama koja u Opatiju dovode najbolje europske majstore gorko-slatkog užitka.

Festival čokolade potrajat će tri dana vikenda – od 4. do 6. prosinca, a posljednjeg dana čokoladnog događanja pojavit će se i Sveti Nikola kako bi dodatno obradovao mališane koji se još nisu zasitili slatkiša i uzbuđenja. Zimu u Opatiji neće propustiti niti Djed Božićnjak, koji redovito već godinama dolazi  na Učku zasutu snježnim pahuljama pod čijim će toplim krovom od 11. do 13. prosinca primiti svu djecu i odrasle koji vjeruju u Božićnu bajku.

Vrhunska vokalistica Renata Sabljak na koncertu ”Božić dolazi” 20. prosinca zabavit će sve uz božićne pjesme u Zlatnoj dvorani hotela Imperial, dok će se Nova godina dočekati uz dvostruki program. Na Ljetnoj pozornici DJ Šajeta ”zavrtjet” će party na klizalištu uz more na kojem će svi imati priliku „uklizati“ u 2016. godinu, dok će „jake domaće snage“ uz bendove Koktelsi, Le Salpe i Lungomare band na Tržnici prirediti program ”Novo leto opet na Mrkate”. Neprospavana novogodišnja noć nastavit će se točno u podne ”pjenušavom” zdravicom tek započetoj godini, na kojoj će svi posjetitelji Opatije na poklon dobiti čašu za šampanjac, kao jedinstveni suvenir na Zimu u Opatiji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...