Početna - IZDVOJENO - Životinjska farma na Gavellinim večerima
gavella

Životinjska farma na Gavellinim večerima

Jubilarni, 30. po redu Festival Gavelline večeri, u zagrebačkom će Gradskom dramskom kazalištu Gavella, kao jednu od predstava u konkurenciji, u petak, 9. listopada 2015. ugostiti predstavuriječkog HNK Ivana pl. Zajca „Životinjska farma“ prema romanu Georgea Orwella u adaptaciji Nataše Antulov i Andrása Urbána, koji potpisuje režiju i scenografiju predstave.

U ovoj izvedbi predstave glume Olivera Baljak, Jasmin Mekić, Jelena Lopatić, Jerko Marčić, Nika Mišković, Nikola Nedić, Dean Krivačić i Tanja Smoje.

Kostimografkinja je Bjanka Ursulov, skladateljica Irena Dragović Popović, a oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić.
„Životinjska farma“ Georga Orwella, prema riječima Andrása Urbána, služi kao svojevrsni društveno- politički memento, alegorijski priručnik za kojim posežemo kada nam se čini da smo zaboravili kako se sve ovo dogodilo. Naše iskustvo sadašnjosti utječe na naše razumijevanje prošlosti zbog čega nam postaje lakše relativizirati povijest i percipirati ju kao sklop neuhvatljivih okolnosti. Zato oprezno otvaramo brazdu našeg kolektivnog mementa pitajući se: koliko svinja među nama hoda na dvije noge?

Podsjetimo, na Danima satire 2015.„Životinjskoj farmi“ dodijeljene su tri nagrade: András Urbán nagrađen je nagradom Večernjeg lista za najbolju režiju, a Jerko Marčić i Tanja Smojedobitnici su po jedne od pet ravnopravnih glumačkih nagrada Večernjeg lista za svoje uloge.
„ Životinjska farma impresivan  je izvođački čin scenskih aktera, glumaca i glumica koji silovito nastoje uvući gledatelje u analizu živih matrica romana i njihovu refleksiju suvremenom društvenom diskursu“.

 

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...