Početna - KULTURA - Znanstveni skup o Učki povodom obilježavanja Dana Općine Lovran
Učka
foto: F. Slavić

Znanstveni skup o Učki povodom obilježavanja Dana Općine Lovran

Najavljen znanstveni skup o Učki povodom obilježavanja Dana Općine Lovran

Povodom obilježavanja Dana Općine Lovran Katedra Čakavskoga sabora Lovran i Javna ustanova „Park prirode Učka“ organiziraju znanstveni skup I te gori visokost ide daže pod oblaki: Život na Učki i oko Učke kroz stoljeća, koji će se održati u subotu 27. travnja 2019. s početkom u 9.00 sati u Hotelu Lovran u Lovranu.

Organizaciju skupa financijski je potpomogla Općina Lovran, a na njemu će biti predstavljeno petnaest izlaganja o temama koje pristupaju Učki s različitih aspekata. Među njima se nalaze teme iz povijesti života na Učki i okolici, prirodne, društvene i kulturne baštine Učke, povijesne i suvremene učkarske toponimije, planinarstva i speleologije na području Učke, čitanja Učke kao književnoga motiva i/ili simbola, suvremenih dijalektoloških istraživanja i dr.

Organizacijski odbor skupa čine Ivana Eterović (predsjednica), Robert Doričić (tajnik), Igor Eterović, Grga Frangeš, Evelina Rudan i Egon Vasilić. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane građane.

Program skupa možete pogledati ovdje:

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Speleolozi očistili Zametsku pećinu

Hodajući ulicama rijetko razmišljamo o onom što se nalazi ispod asfalta. Postoje li kakve podzemne formacije ispod nas i gdje ...